Bademli Sarma Tatlı |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Sarma Tatlı5 Adet yumurta 1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker 1 Su bardağından bir parmak eksik un Yarım su bardağı irmik Şurubu için : 25 Su bardağı tozşeker 3 Su bardağı su Yarım limon suyu Vanilya İçi için : 150 gr frambuaz marmelatı 1 Su bardağı kavrulmuş file badem Süslemek için : Yarım su bardağı bütün badem 50 gr krem şanti Frambuaz 2 Adet taze incir Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın Tepsiye yağlı kağıt serin Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün 220 dereceli fırında 10 dakik pişirin Bu arada şurubu hazırlayın 3 su bardağı suyu ve 25 su bardağı şekeri kaynatın Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin Dilimleyip, servis yapın |
|