Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pershing, robert, wadlow

Robert Pershing Wadlow

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Robert Pershing Wadlow

Robert Pershing Wadlow
obert Pershing Wadlow[/url]1918-1940

22 Şubat 1918'de Alton, Illinois'de (ABD) dünyaya gelen Wadlow, yanlızca 38 kg'lık normal bir bebekti ancak gösterdiği hızlı gelişimle, daha 13 yaşına geldiğinde 224 cm'lik boyu ile dünyanın en uzun çocuğu ünvanını ele geçirdi

18 yaşına geldiğinde 254 cm ve 177 kg olan Wadlow, 20 yaşına geldiğinde bir ayakkabı firması ile özel bir anlaşma yaptı Bu anlaşma kapsamında babası ile tüm ABD'yi dolaştı

1936'da hukuk okumak amacıyla Shurtleff Koleji'ne kaydoldu 1937'de önceki rekorlarını geliştirdi ancak ayaklarında destek olmaksızın yürüyemez hale gelmeye başladı
1940 yılında, 22 yaşında su toplaması ve kötü bir enfeksiyon yüzünden hastalandı ve kurtalamadı öldüğünde 272 boyunda ve 223 kiloydu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com