Ne Olur! Bir Daha Yaşat Allah'ım... |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ne Olur! Bir Daha Yaşat Allah'ım...Küçükte olsa bir İstanbul gezisini yaşarken yapabilmeyi Rabbim lutfetti Aralık ayı içerisinde “Hayallerimde Yaşayan” şehri kısada olsa gezme imkanı buldum 1–2 günlük bir birliktelik bile bana İstanbul‘u anlatanların bu güzelliği yansıtan sözlerde, kasidelerde, şiirlerde eksik kaldığını kanıtladı İstanbul’da kaldığım sürece Fatih Sultan Mehmet Han adına yaptırılmış Cami’ye çok yakın bir yerde ikamet ettim Aklınıza hemen o hadis-i şerif geliyor “Konstantiniyye elbet bir gün feth edilecek O’nu fetheden kumandan ne güzel kumandan, O’nu fetheden asker ne güzel asker” O yüce ruha duada bulunuyorsunuz “iyi ki fetihe vesile olmuş” diye Medfun bulunanları ve bilhassa Fatih Sultan Mehmet Han için yaptırılan türbeyi ziyaret etmeden yapamıyorsunuz Dua ederken şefaatçi olmasını istiyorsunuz Arefe günü seher vakti, sabah namazı için Eyüp Sultan’dayız Sanki tüm varlıklar bizimle beraber namazı bekliyorlar Tekbirler ile metafizik boyutları sanki bir bir aşıyorusunuz Eyüp Sultan Hazretleri’nin kabri başında yapılan dua ile bu bezmin son ve en büyük halkası oluveriyorsunuz Sanki İstanbul önlerine onunla gelmişliği ve surlara en yakın yerde vefat etmeyi istiyorsunuz Namaz vakitlerinde cami cami dolaşmak gerek diyorsunuz Bir vakitte Sultan Ahmet’te digerinde Bayezit Camii’nde her vakti ayrı değerlendirmek istiyorsunuz bu kısacık zaman diliminde Her birinde sizi ayrı bir musiki karşılıyor ve her birinden ayrı bir musiki ile uğurluyor Ruhunuz bu mabedlerde kaybolduğunu zannediyorsunuz Sanatın duvarlara musiki ile nasıl ilmek ilmek işlendiğini ruhunuza akarken farkediyorsunuz Akşam üstü Galata Köprüsü’nde seyrederken boğazı, dalgalarında başka alemlere vardığınızın farkına bile varamıyorsunuz Eminönü’ndeki bir cafe de oturup iskeledeki insanları seyrederken onlardan biri oluveriyorsunuz Kısacık İstanbul gezisinde bile o sizi fethediyor Feth edilen sadece hayalleriniz değil tüm benliğiniz oluyor Dilinizde geriye en azından bir iki mısra kalıyor hissiyatınızdan satırlara dökülen „Eyüp Sultanda kıldığım namaz, Sultan Ahmet' ten aldığım haz Fatih Sultan kabri başındaki niyaz, Ne olur! bir daha yaşat Allah'ım“ Levent Çakıroğlu |
|