Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
4örnek, esrarı, istemenin, isteyişler

İstemenin Esrarı 4-Örnek İsteyişler

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Giriş

Büyük dualar, içten kalplerin yüksek zihinlerle buluşmasından doğar Büyük duaları okuduğunuzda, onların müthiş bir samimiyet yansıttıklarını, ruhunuzu yüksek tefekkür ufuklarına taşıdıklarını görürsünüz

Yaratıcısından isteyen, Yaratıcının gücüne olan ihtiyacının farkındadır İsteyen gerçekçidir: Bir avuç bedeninin virüslere yenik düşebileceğini bilir Kalbinin, en küçük ihanetten, ayrılıktan, yalnızlıktan, zulümden ıstırap duyacağının farkındadır Buna karşılık, kendisini sınırsız bir Kudretin huzurunda bulur

Kendisi ne ölçüde zayıfsa, Yaratıcısı o ölçüde güçlüdür Kendisi ne kadar çok istiyorsa, Yaratıcısı o kadar çok veriyordur Kalbi ne kadar şefkat ve merhamete muhtaçsa, Yaratıcısı o kadar şefkatle ve merhametle onu kuşatıyordur

Bu bölümde duayla ilişkili güzel tefekkürleri, dua örnekleriyle iç içe bulacaksınız Bazı dualar yüksek ruhların yakarışlarından alıntılanmıştır Bazıları kitabın yazarının üslubuyla kaleme alınmıştır Bu duaların ortamlarını canlandırabilirseniz, gerçekten de derin içtenliklerden doğduklarını hissedebilirsiniz

Hayatta herkesin kişisel bir duası olacaktır Herkesin kişisel duası, özel hedeflerinden, ilgilerinden ve amaçlarından etkilenecektir Kendi özel dualarınızı yapılandırmak amacıyla bu bölümdeki özel dileyişlerden yararlanabilirsiniz

DrMuhammed Bozdağ

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-01-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

1- Bağışlanma Dileğim

Ey şefkati ve merhameti sınırsız olan Allah'ım,
Bütün kalbim, ruhum ve samimiyetimle ellerimi Sana kaldırıp yalvarıyorum Bugüne kadar Sana dönmek, Senin sevmediğin şeyleri yapmamak ve bütün ruhumla Sana bağlanmak konusunda verdiğim sözleri bozdum Hep nefsimin ve şeytanın çirkin tuzaklarına kapılıp, vicdanım feryat ettiği hâlde, Senin huzurunda Sana isyan anlamına gelecek kötülükleri işleme cüretkârlığında bulundum
Ben şu anda Senin kudretinin tecellisiyle bu sözleri söylerken, tekrar, utançla kararmış alnımla huzurunda boynumu eğiyorum Bir daha Senin engin merhametine sığınarak, azabından korkup rahmetin için yalvarıyorum
Şefkatli ve Merhametli Allah'ım,
Şüphesiz, Senin kullarına olan şefkat ve merhametin, bütün annelerin ruhlarına bağışladığın evlât şefkatiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük ve sınırsızdır Tekrar, rahmetini ümit ederek, bulanık gözlerimi göğsüme indirip, bağışlanmamı diliyorum Senden başka el açacağım, sonuçta Senden başka kapısına sığınacağım, Senden başka kalbimin ve ruhumun sınırsız arzularını tatmin edebilecek kimse yok
Bu metin 1992 yılında yazılmıştır
Bir daha, beni bağışlamanı içtenlikle istiyorum Senin sevmediğin ve beni Sana sevdirmeyecek şeyleri yapmamak hususunda, bana sağlam bir irade vermeni diliyorum Nefsime galip gelmek, nefsimin çirkin arzularını senin çizdiğin meşru daire çerçevesinde tatmin etmek konusunda bana başarı vermeni diliyorum
Şüphesiz benim ve sevdiklerimin ve sevmek istediklerimin sahibi Sensin Senin mülkün olan şeylere yönelen nefsimin Senden izinsiz istemesine karşı, Senin yardımına sığınıyorum
Bana insanlığın özellikle sonsuz mutluluğunu destekleyecek çalışmalarda bulunmama yetecek bir beden ve zihin sağlığı bağışlamanı diliyorum
Allah'ım
Evreni Onun nurundan yarattığın, bizim Seni tanımamızı borçlu olduğumuz Sevgili Peygamberimizin (asm) Sana olan engin sevgisi hürmetine; Senin Kadîr, Rahîm ve Vedûd isimlerinin hürmetine, yakarışlarımı katında kabul eyle Hayırlı hedeflerimden ayrılmama izin verme
Allah'ım! Beni sürükleyip Senden uzaklaştırmaya yırtınan nefsimin ellerine teslim etme Seni sevmekten daha büyük bir mutluluk olamaz Lütfen Seni bana sevdir Ruhuma her sabah bu duayı samimiyetle okumaya beni teşvik edecek bir arzu ver
Rabbim! Beni bağışlayıp, sevdiklerine dahil etmeni istiyorum Beni karanlık ve tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum Kusurlarımdan utanıyorum Yalanlarımdan, bencilliklerimden, ikiyüzlülüklerimden, şükürsüzlüklerimden utanıyorum Eğer beni bağışlarsan ve seversen, bundan daha büyük neyi başarabilirim?
Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle Sana sığınıyorum Allah'ım Senden uzaklara düşmekten Sana sığınıyorum Amin

DrMuhammed Bozdağ

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-01-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

2- İlim Yakarışı1

Ey bilgilerin ve sırların Sahibi;
Senden bütün çaresizliğimle ve ihtiyacımla ilim istiyorum Bilgisizliğimden ve cehaletimden beni kurtarmanı diliyorum
Öğrenebilmek için çırpmıyorum; ama, hafızam ancak Senin izin verdiğin kadar bana yardımcı oluyor Ben evrene serpiştirdiğin sırlarına muhtacım, bana öğreteceklerine muhtacım
Sen bal yapmakla görevlendirdiğin arıya, balı nasıl toplayacağım daha doğmadan öğrettin Sen bir ördek yavrusuna doğar doğmaz nasıl yüzeceğini öğrettin Sen Senden istemesini bilmeyen pek çok varlığa, müthiş bilgiler ve yetenekler kazandırdın
Ben ise, şimdi huzurunda bütün çaresizliğimle boynumu büküp Sana yalvarıyorum Onlar konuşamadıkları için, isteyeme-den aldılar Ben ise bütün içtenliğimle Senden diliyorum Lütfen bana sınırsız ilminden bağışla Bana ilme ihtiyacımı öğrettiğin gibi, benim ilmi istememi yarattığın gibi, benim ilmi öğrenmemi de, öğrendiğimi yaşamamı da yarat
Beni, Seni tanımayan, kalbi kirli, basit ve karanlık bir cahil olarak yaşatma dünyada
Beni, öğrettiğin ilimle ruhlarını Ay gibi parlattığın kulların gibi ilimle donat Ben öğrenmek istiyorum Ben ölümüme kadar ilim öğrenmeye çalışmak, Yaratılış gayeme uygun yaşamak istiyorum
Boş zamanlarımda değersiz dedikodulardan ve gereksiz meşguliyetlerden kurtulmak istiyorum Mümkün olan her uygun zamanimi, öğrenmeme izin vereceğin ilimlerle meşgul olmanın zevkiyle doldurmak istiyorum Fakat, nefsime söz dinletemiyorum Ben, beni yönetemiyorum Ben, bana ruhumun yapmak istediğini yaptıramıyorum
Bu zulümler ve gafletler asrında yorgunum, güçsüzüm Lütfen rahmetinle beni destekle, irademi güçlendir; bana bilgiyi, ! ilimle meşguliyeti ve öğrendiğimi yaşamayı sevdir
Bana sırlarını öğret Bana, Seni daha iyi tanıma fırsatı ver Ey her şeyi bilen Allah'ım, ey isteyenlere öğretmek isteyen ! Allah'ım, Sana daha içten nasıl yalvarabilirim! Bilmiyorum

DrMuhammed Bozdağ

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-01-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

3- İlâhî Cevaplama

Çevrenize çok büyük değerler kazandırabilecek kişi olduğunuz hâlde çoğu zaman kimse farkınızda değildir Titrek bakışlarla birilerinden destek istersiniz; sizin de kendini pazarlayan o yüzsüzlerden biri olduğunuzu düşünürler
Çocukları aç kalmış bir baba başbakanlık binasının önünde feryat ederek yardım istediğinde, koruma polisleri ağzını kapattılar Çırpındı; ama, kimseye iniltilerden başka bir ses duyuramadı
Bazen çaresizlik içerisindeyken, yardım edebilecek birisine ulaşmak istediğinizde, arada çelik parmaklıklar bulursunuz; aşamazsınız, geçemezsiniz Aşsanız, utancınızdan ezilirsiniz de düzgün birkaç cümle söyleyemezsiniz Söyleseniz, sizi dinlemeye vakitleri yoktur; dinleseler de zihinleri başka konularla ilgilidir Üstelik size yardım etmek isteseler, çoğu zaman güçleri yetmez; güçleri yetse de minnet beklerler
Oysa Evrenin Sahibi, O'na derdinizi açmak istediğinizde sizi kapısında bekletmez O'na ulaşmanız bir saniye bile sürmez Onunla sizin aranızda dağlar yoktur; korumalar, özel kalem müdürleri yoktur O'na ulaşmanızın beklemeniz gereken bir zamanı da yoktur; yedi gün 24 saat ihtiyaçlarınızı dinlemeye hazırdır, üstelik isteklidir
"Ey Yaratıcımız" dediğiniz anda, size çoktan "Söyle kulum" demiştir bile Ona yöneldiğiniz anda size yönelir Ona yürürseniz, size koşar Onu severseniz sizi sever Onu terk etmezseniz sizi terk etmez O'nu yerdekilere anlatırsanız, sizi göktekilere ; anlatır
Ona yalvardığınızda, sizi ezerek ve küçümseyerek değil, şef-'; katle ve koruyarak dinler Sizi birkaç dakika değil, istediğiniz sa-| atler boyunca dinler Hatta isterseniz tüm zamanlarınızı ruhsal huzuruyla geçirmenize izin verir
Dahası, O sadece dinleyen ve teselli eden değildir O bilen, veren, seven ve yaratandır Bir hâl düşünün ki, çaresiz insan acısından bunalmış hâlde iki büklüm "Allah'ım Allah'ım Allah'ım" dedikçe "Söyle kulum, söyle kulum" cevabını almaktadır Sonra da bu sohbeti izleyen melekler, sınırsız aciz > insanın ne isteyeceğini, Sınırsız İkram Sahibinin de, ne bağışiayacağını görebilmek için sabırsızlanmaktadır sadece dileklerinizi dinleyip teselli eden değildir: O, bilen, veren, seven ve yaratandır

DrMuhammed Bozdağ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com