Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fakir, müslümanlar, olamazlar

Müslümanlar Fakir Olamazlar

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanlar Fakir Olamazlar

MÜSLÜMANLAR FAKİR OLAMAZLAR NEDENİ İSE AŞŞAGIDAKİ SEBEBLERDİR

Karun'un hazinelerinden bahsedeyim; Sadece hazinelerinin bulunduğu odaların anahtarlarını 40 deve taşıyordu Ne oldu, o da öldü Hepimiz ölecek ve malımızı nerelerde kazandığımız, nerelerde harcadığımızdan sorguya çekileceğiz Karun'un hesabını kolay verebileceğini zannediyor musunuz ?

Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur ( Ra'd Suresi 28 )

Kalpler sadece Allah'ın zikriyle mutmain olurmuş, gezmekle tozmakla değil

Peygamber Efendimiz çöl memleketlerinde yaşadı değil mi ? EVET Yani Efendimiz'in (sav) yaşadığı kesim bulunduğumuzdan bölgeden daha sıcak Peki o tatil yaptı mı ? İki cihan güneşi tatil yapmayı bilmiyor muydu ?
İhlas risalesinde, "Amelinizde rıza-yı ilahi olmalı" diyor Allah beğendikten, memnun olduktan sonra bütün dünya küsse ehemmiyeti yok Allah sizi beğenmedikten sonra bütün dünya beğense yine ehemmiyeti yok
Müslüman çalışacak da kazanacak da zengin de olacak amma, helal yoldan kazanıp, fakir gibi yaşayacak Müslümanca yaşayan bir insan, asla fakir olamaz!

Üstat, Uhuvvet Risalesi'nde bir metot buyuruyor:
"Eğer malı çok seversen, hırs ile değil, belki kanaat ile malı talep et Tâ çok gelsin"
Kur'an-ı kerimde mealen şöyle buyurulmaktadır:
(Allahü teâlâ, Peygamberini, hidayet ve hak din, İslamiyet ile gönderdi İslam dinini, diğer dinler üzerine üstün kıldı) [Muhammed aleyhisselamın hak] Peygamber olduğuna şahid olarak Allah yeter) [Feth 28]

1- İslam’da tek ilah vardır Hıristiyanlıktaki üç tanrı inancı, ilim sahiplerince saçma görülmüştür

2- İslam, sadece ahiret saadetini değil, dünyada da mutlu yaşamanın yollarını bildirmiştir

3- İslam’da, her çocuk günahsız doğar Hıristiyanlıkta ise, günahkâr doğar Bu da, akla, ilme, aykırıdır

4- İslam’da, ibadetlerin mabette yapılma şartı yoktur Her yerde ibadet edilebilir Hıristiyanlar, kilisede putu, papazı aracı yaparak ibadet eder

5- İslam’da günahları yalnız Allah affeder Hıristiyanlıkta, güya papazın, günahları affetme ve dinden çıkarma yani aforoz etme gibi yetkisi vardır

6- Yahudi kendini asil bilir Hıristiyan, zenciyi aşağı görür İslam’da ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur

7- İslam’da bütün peygamberler beşer, yani insandır Ancak seçilmiş, günahsız insandır Hiç kimse, diğerlerinin günahını çekmez Hıristiyanlıkta, Hz İsa Oğul tanrıdır, günahkârların affolması için çarmıhta ölmüştür Bu da akla ve ilme aykırıdır

8- İslam’da hurafe yoktur Diğer dinlerde ateşe, güneşe, taşa, heykele tapılır

9- İslam’da, Dinde zorlama yoktur düsturu vardır Hiç kimse dine girmeye zorlanmaz Hıristiyanların dine sokmak için yaptıkları işkenceler ve mezhep kavgaları meşhurdur

10- İslam, iç temizliği yanında, dış temizliğe de çok önem verir Meşhur Versay Sarayında yıllarca bir hela yoktu Bu, Hıristiyanların ne kadar pis olduğunu göstermeye kâfidir

11- İslam, sömürüyü reddeder Bunun için kapitalizmi, komünizmi kabul etmez İslam hariç, hiç bir dinin ekonomi sistemi yoktur Bugün Hıristiyan ülkelerde kapitalizm hakimdir

12- Müslümanların geri kalışları sebebi, dinlerinin icaplarına uymamalarındandır Hıristiyanların maddi refaha kavuşmaları ise, dinlerinden uzak kalmalarındandır Müslümanlıkta cahil olan dinden çıkar, Hıristiyanlıkta ise, âlim olan Hıristiyanlığı bırakır

13- İslam’da, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz Hıristiyan Batı, fuhuş bataklığı içindedir

14- İslam, en yeni ve en son dindir Kur'an-ı kerim, günümüze kadar hiç bozulmadan, bir kelimesi bile değişmeden gelmiştir Halbuki İncillerin birbirini tutmadığını herkes bilir

15- İslam, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur Hiçbir din kadına bu değeri vermemiştir

16- İslam dini bir milletin değil, bütün insanlığındır Allahü teâlâ, (Rabbülâlemin)dir, yani bütün âlemlerin Rabbidir

17- İslam’da, bütün müslümanlar kardeştir Allah huzurunda herkes eşittir Namaz kılarken; komutan ile er, zengin ile fakir, beyaz ile zenci müslüman yan yana durup birlikte secde ederler

18- İslam’daki ibadet saatleri muayyen olduğundan, müslümanların hayatları düzenli ve intizamlıdır Bunun için, gerçek müslüman, bir asker gibi disiplinlidir Yılda bir ay tutulan oruç, iradenin kuvvetlenmesini sağlar ve nefse hakim olmayı öğretir

19- İnsanların öldükten sonra ne olacaklarını, ahiret hayatını, hallerini hiçbir hıristiyan din adamı izah edemiyor Bunu, en güzel ve en mufassal şekilde izah eden din, İslamiyet’tir

20- İslamiyet’te her şey açıktır Diğer dinlerde olduğu gibi (sır) kabul edilen akideler yoktur

21- İslamiyet, iktisadi bakımdan kapitalist ve komünist düşünceleri reddeder Fakiri korumuş, zengini de kötülememiştir Zenginlerin, fakirlere zekat ve sadaka vermesini emretmiştir Ayrıca dünyadaki çeşitli millet ve ırklara mensup müslümanları bir araya getirerek [Hac gibi], dünyada en mükemmel ictimai [sosyal] nizamı tayin etmiştir

22- İslamiyet, temizliğe çok önem veren bir dindir İbadete başlamadan önce, vücut temizliğini emreden yegane din, İslamiyet’tir Diğer dinlerde böyle bir şey yoktur İslamiyet’te, ibadetler kısa olduğu için, bunlar günlük hayat üzerinde aksi bir tesir yapmaz

23- Hıristiyan rahiplerin vaazlarında söyledikleri, fakat kendilerinin ve diğer hıristiyanların hiçbir zaman yapmadığı hilm, yardım ve merhamet gibi iyi huylar, yalnız müslümanlarda vardır

24- İslamiyet, fakirlere, kimsesizlere, misafirlere ve hangi dinden olursa olsun, yabancılara yardım etmeyi emreden tek dindir

25- İslamiyet, ruh ve beden temizliğidir Bu ikisinin müsavi tutar İslamiyet’te, yalnız sevgi, güler yüz, tatlı söz, dürüstlük ve iyilik etmek vardır

26- İslamiyet, insanları, çalışmaya, faydalı, şeyleri öğrenmeye, önce kendi aklı ve gayreti ile iş görmeye başladıktan sonra, Allah’tan yardım istemeye davet eder (Bir saat tefekkür ve faydalı iş görmek, bir sene ibadete eşittir) diyen başka bir din yoktur

27- İslam, din, ırk farkı gözetmeksiniz mutlak adaleti emreder

Niçin Müslüman oldum?

(Atlas Okyanusu ile Akdeniz’in birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tespit edilmiştir Bunun 1400 sene önce Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, Müslümanlığın hak din olduğuna inanıp müslüman oldum) Kaptan Kusto (Fransız)

(Kur'an-ı kerim, Allah’ın adı ile başlıyor, Allah’ın birliğini bildiriyordu Hayretim arttı Tevhid dini olan Müslümanlığı seçtim) Cat Stevens (İngiliz)

(İslam, çağları ardında sürükleyen bir dindir Müslüman olmakla, çağlar üstü dini seçmiş oldum) Roger Garaudy (Fransız)

(Anarşinin ancak İslam ahlakına sahip olmakla önleneceğine inandım İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım) Tina Gfanzil (Alman)

(İslam’da, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini,herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm Müslüman oldum) Thomas Clayton (Amerikalı)

(İslam, en iyi şeyleri ihtiva eder Hiçbir dinde kardeşlik, İslam’daki gibi değildir) Dr Rolf Freiherr (Avusturyalı)

(İslam, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlakı emrettiği için müslüman oldum) AUemura (Japon)

(İslam’ı akla da uygun bulup müslüman oldum) Cecilla Cannolly (Avusturyalı)

(İlim Çin’de de olsa alın hadisini okudum İslam’ın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum) Mr Board (Amerikalı)

(İslam, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevi her hususta en güzel kaideleri olan dindir) Albay Ronald Rockwell (Amerikalı)

(İslam dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum) BKarai (Zengibar)

(Putlara değil de, bir Allah’a ibadet etmeyi, doğruluğu, emanete riayeti, insanların haklarını gözetmeyi emreden İslamiyet’i kabul ettim) Necaşi (Habeş İmparatoru)

Tufeyl bin Amr, usta bir şairdi Onun gibi şiirden anlayan pek azdı Kur'an-ı kerimi okuyunca, onun şiir ve beşeri bir söz değil, ilahi bir kelam olduğunu hemen anlayıp müslüman oldu

İslam Yolu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com