Böyle Müslümanlık Olmaz!... |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böyle Müslümanlık Olmaz!...Kendisi tok komşusunu tanımıyan, karşılaştıklarında selam bile vermeyen bir MÜSLÜMAN!!! Ana babasını sokaklara veya yaşlılar yurduna bırakabilen bir MÜSLÜMAN!!! Komşular çocuklarıyla sefilleri yaşarken gıcır gıcır elbiseler, bisikletler, oyuncaklar alan ve bunları diğer çocuklara gösterip paylaşmayan çocuklara sahip bir MÜSLÜMAN!!! Kendi milletini çok seven çıkarlarına ters düştüğü için başka milletleri aşağılayan, dalga geçen, inkar eden bir MÜSLÜMAN!!! Omuzunda uduyla ve ya bağlamasıyla kurslara gidip “ben modernim” diyen bir MÜSLÜMAN!!! Magazin programlarını seyreden, spor gazetelerini okuyan ve dünya klasiklerinden vaz geçmeyen bir MÜSLÜMAN!!! Kur’an-ı sünneti kulaktan duyma yarım yamalak bilen ve islamı okumaya öğrenmeye zaman bulamayan bir MÜSLÜMAN!!! Sitelerde villalarda oturan başını sokmak için yaptıkları gece konducuları hor gören bir MÜSLÜMAN!!! Nasırlı elleri sevmeyen, alın teri kokusuna dayanamayan bir MÜSLÜMAN!!! Konserlerde coşan sanatçıların boyunlarına sarılıp kendinden geçen “bizim eğlenme hakkımız yok mu” diyen bir MÜSLÜMAN!!! Kayıp insanlardan habersiz, niçin kaybolduklarını, nasıl kayıp ettirildiklerini düşünmeden yaşayan bir MÜSLÜMAN!!! Yasalar kanunlar emrediyorsa (cc) cc’un emirlerini bırakıp yasalara uymak gerek diyen bir MÜSLÜMAN!!! Çocuklarına bir lokma ekmek götürebilmek için gece yarıları çöp toplayanların yanından geçerken tiksinen burnunu kapatan bir MÜSLÜMAN!!! Kendisine yapılmasını istemediği başkasına yapılmasına onay veren veya kendisi yapan bir MÜSLÜMAN!!! Dinlemeden, sormadan hüküm veren yargılayan suçlayan bir MÜSLÜMAN!!! Kendi dis guzelligiyle ovunup icinin ne kadar kirli oldugunu gormeyen ve ve diger insanlarin sekli semaliyle alay eden bir MÜSLÜMAN!!! Ilim bildigi halde tembel tembel oturup bildiklerini paylasmakta cimrilik gosteren bir MÜSLÜMAN!!! Bir yerde islamla ilgili konferans gibi faaliyetletler oldugunda gitmeyen mac ve konserlere kosarak giden bir MÜSLÜMAN!!! Namazini kilmayan,Cumaya gitmeyen ama maca,konsere ve internet kafelerde oyun vs oynayan ve zaman olduren bir MÜSLÜMAN!!! Biri bir sey anlattiginda kendi bildigine giden dinlemekten aciz nezaketsiz bir MÜSLÜMAN!!! Musluman kardesini arkasindan cekistirip kotu zanda bulunan ve sonra da ben muslumanim diyen bir MÜSLÜMAN!!! Sabah namazi vakti olup "essalatu hayrun minennevm"namaz uykudan daha hayirlidir dendigi halde sonra kilarim deyip uyuyan bir MÜSLÜMAN!!! Bile bile faiz yeyip ben gayri muslim ulkede yasiyorum mubahtir diyen bir MÜSLÜMAN!!! |
Böyle Müslümanlık Olmaz!... |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böyle Müslümanlık Olmaz!...Af Af Af! En kolay yol seçilmiş ve bolca yargılanmış davranışlarBir müslümanda olmasının hoş görülmeyeceği davranışlar olabilirde merak ettim yazarını kendi ne kadar müslüman ! Hatasız insan olmaz bacım, Müslüman kime denir sorusunun cevabı nettir "La ilahe illallah Muhammeden Rasulallah" diyen MüslümandırKüfür harici hiçbir olumsuzluk insanı dinden çıkarmadığı gibi kusursuzluk Allah cc'ye aittirBize düşen kimsenin müslümanlığını yargılamak değildirVarsa olumsuzluk gücümüz yetiyorsa düzeltmek,öğretmektirGücümüz yetmiyorsada kalben buğz etmektir fakat teşhir etmek değildirŞİmdi bu yazıyı okuyup etrafında bu davranışları birisinde gören o kişiye deseki "sen nasıl müslümansın" doğru olurmu? Bu sorunun cevabını nasıl alır acaba ? kaçak göçek gayri kanuni gecekondu yapmak sence adilmi ? Müslümanlığa yakışırmı bu yazıya göre konuşursak ? Kayıp insanlardan habersiz olmanın müslümanlıkla ne alakası var anlamadım Kuranı sünneti okuma yazma bilmeyenler ne yapsın kulaktan duyma öğrenmek müslümanlığa sığmazsa diye sorasım geldi ? Sufi kardeşim yargılamak hakkı bizim değildir diye düşünüyorum Kimin ne kadar müslüman olduğu beni şahsen ilgilendirmedi hiçbir zaman biliyorumki ben kendimden ve sorumluluğu Allah cc tarafından bana verilmişlerden mesulum Geri kalanlara tebliğ görevim vardır sadece ne yargılamak nede zorlamak hakkını kendimde görmemYazıyı bu açıdan bakarak değerlendirdim Düşünce yapımda yanlışlık varsa düzeltin inşaallah bende öğreneyim |
|