Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
islâm, karşılanışı, ordusunun

İslâm Ordusunun Karşılanışı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslâm Ordusunun Karşılanışı

Oldukça sıcak bir gündü Hz Resûlullahın ak sancağının Medine ufuklarında parlamaya başladığı görüldü Gelen artık Zeyd ordusu değil "Seyfullahi's-Sarim" (Allah'ın Keskin Kılıcı) ünvânının sahibi Hz Hâlid bin Velid ordusu idi Tecessüm etmiş ruh ve cesaret abidesini andıran mücahidler üç kumandan dahil, on beş kadar mücahidi kaybetmiş olmanın derin hüznü, ama İslâma parlak bir zafer kazandırmanın vakar ve sevinci içinde Medine'ye semâda süzülen parlak yıldızlar misali akıyorlardı

Bu sırada Resûl-i Ekrem, Ashab-ı Kirama, "Toplanınız da kardeşlerinizi karşılayalım" buyurdu

Müslümanlar, kızgın sıcağa rağmen derhal bu emre itaat edip mücahidleri karşılamak üzere âdeta Medine'yi tamamen boşalttılar

Kâinatın Efendisi de bu mücahidleri karşılamaya çıkıyordu Onlara "Hoşgeldiniz" demeye gidiyordu Çoluk çocuk herkes onun etrafını yıldız misali sarmıştı Çocukların bineklere bindirilmesini emredip, kudsî şehâdet mertebesine erişen Hz Câfer'in biricik oğlunun da kendisine verilmesini istedi Getirilen yavruyu, şefkat kahramanı Kâinatın Efendisi önüne bindirdi Yoluna öylece devam etti

Medine'nin Cürüf mevkiinde mücahidlerle karşılayıcılar birbirlerine kavuştular ve ulvî bir manzara teşkil ettiler

Bu arada mücahidlerin kulağına bazı nâhoş sözler geldi "Allah yolunda savaşmaktan kaçan korkaklar!"

Mücahidler işittikleri bu sözlerden dolayı son derece üzüntü duydular Durumu Hz Resûl-i Ekreme şikâyet ettiler Kâinatın Efendisi onları şöyle teselli etti:

"Sizler Allah yolunda savaşmaktan kaçanlar değil, dönüp dönüp vuruşanlarsınız!"

Hz Resûlullahın bu sözleri üzerine Müslümanlar da mücahidleri o tür sözleri söyleyerek kınamaktan ve üzmekten vazgeçtiler

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com