Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birbiriyle, çocuklarım, edıyor, kavga

Çocuklarım Birbiriyle Kavga Edıyor

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklarım Birbiriyle Kavga Edıyor

ÇOCUKLARIM BİRBİRİYLE KAVGA EDIYOR

Adem GÜNEŞ / PEDAGOĞUM

Biri 5 diğeri 7 yaşında iki erkek çocuk annesiyim İki kardeş tam bir kafadar ama kavga yapmaya başladıklarında da saç başa girişiyorlar Azıcık onların yanından ayrılayım ne olduğunu anlamaya fırsat bile kalmadan bir gürültü kopuyor evin içinde Ben yetişeyim diyinceye kadar da olanlar oluyor… Sonra bir de bakıyorum ki, az önce kavga yapanlar kendileri değil gibi oyun oynamaya başlıyorlar Böylesi durumlarda ne yapmam gerek bilmiyorum, ben her iki tarafa da ceza veriyorum ama ceza aldıklarında daha da hırçınlaşıyorlar, daha kötü kavga ediyorlar Ne yapacağımı şaşırdım, bana bir yol gösteriri misiniz?

Münevver K / İstanbul

KAVGAYI BİLMEYEN, BARIŞMAYI BECEREMEZ

Değerli Münevver Hanım,

Bazen yetişkinler çocuklarına öyle hassas davranıyorlar ki, onların normal davranışlarına bile ceza vererek problemsiz çocukları anormal hale getirebiliyorlar Aslında ortada hiçbir sorun yokken, bir de bakıyorsunuz ki, anne babanın aşırı hassasiyeti yüzünden çocuklarda yeni yeni problemler ortaya çıkmaya başlıyor Sizin durumunuz da sanırım böyle Birbiri ile yaş farkı bir, iki, üç olan çocuklar birbiri ile öyle güzel kavga ederler ki… Aslında hayatı bir oyun olarak yaşayan çocukların kavgaları da bir oyundur Birbirlerine kıyamazlar Birbirlerine kin besleyemezler Canlarını yaksalar da biraz sonra oturur hiçbir şey olmamış gibi oyunlar oynar, güler şakalaşırlar Çünkü çocuklar için ev ortamı “hayata hazırlanma provalarının yapıldığı” yerdir Yeter ki birbirlerinin sağlığına zarar vermesinler Böylesi bir ortamda anne baba çocuğuna müdahale etmek yerine, çocukların sorununu kendilerinin çözebilmeleri için onlara fırsat vermelidir Çocuklar ailenin bu güven ortamı içinde kavga edebilmeli ki barışmayı öğrensin Unutmayın ki, kavgayı bilmeyen çocuk barışmayı da beceremez

Selamlar…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com