Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağabeyler, anlatıyor, hizmetkârları, nur, risalei

Risale-İ Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor

Peygamber Efendimiz (asm) “Size iki şey bırakıyorum Onlara temessük etseniz necat bulursunuz Biri Kitabullah, biri Âl-i Beytim” buyuruyor Şu hizmet-i Kur’aniye yolunda vârisi Peygamberî olan Hz Üstad’ın da, onun sünnetine ittibaen bize kitaplarını ve “evlâdı maneviyelerim” dediği ağabeyleri bıraktığı aşikârdır

Yine aşikârdır ki, Nur talebeleri, ihlâsı, sadakati, fedakârlığı vb hizmet düsturlarını, Risale-i Nurlardan okuyarak öğrendiler, tatbikatını da muhtelif meşrepteki ağabeylerden gördüler; hususan “vârisim”, “mutlak vekilim” dediği ağabeylerden… Üstad hazretleri, Emirdağ Lâhikası’nda, “ Ben yanımdaki vasiyetnamemdeki evlât kabul ettiğim küçük evlâtları tevkil ediyorum” (Emirdağ Lâhikası-II,227) diyor İşte bu eser, 1968’den beri, onlarla konuşularak hazırlanmış, sayfalarca hatıra, yüzlerce orijinal resim, onlarca kasetin ürünüdür

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

nurender Kullanıcısından Alıntı

Risale-i Nur Hizmetkârları Ağabeyler Anlatıyor

Peygamber Efendimiz (asm) “Size iki şey bırakıyorum Onlara temessük etseniz necat bulursunuz Biri Kitabullah, biri Âl-i Beytim” buyuruyor Şu hizmet-i Kur’aniye yolunda vârisi Peygamberî olan Hz Üstad’ın da, onun sünnetine ittibaen bize kitaplarını ve “evlâdı maneviyelerim” dediği ağabeyleri bıraktığı aşikârdır

Yine aşikârdır ki, Nur talebeleri, ihlâsı, sadakati, fedakârlığı vb hizmet düsturlarını, Risale-i Nurlardan okuyarak öğrendiler, tatbikatını da muhtelif meşrepteki ağabeylerden gördüler; hususan “vârisim”, “mutlak vekilim” dediği ağabeylerden… Üstad hazretleri, Emirdağ Lâhikası’nda, “ Ben yanımdaki vasiyetnamemdeki evlât kabul ettiğim küçük evlâtları tevkil ediyorum” (Emirdağ Lâhikası-II,227) diyor İşte bu eser, 1968’den beri, onlarla konuşularak hazırlanmış, sayfalarca hatıra, yüzlerce orijinal resim, onlarca kasetin ürünüdür

Allah hepsinden razı olsun Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com