|
|
Konu Araçları |
ağaç, bilmeceler, ilgili, meyvelerle, sebze |
Ağaç Sebze Ve Meyvelerle İlgili Bilmeceler |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağaç Sebze Ve Meyvelerle İlgili BilmecelerAğaç, Sebze Ve Meyvelerle İlgili Bilmeceler Sebzelerle ilgili bilmeceler Meyvelerle ilgili bilmeceler Sebze ve meyve ile ilgili bilmece Ağaç, Sebze Ve Meyve Ürünleriyle İlgili Bilmeceler 3 Bilmeceler a Uzun uzun uz gider Oğlu kızı düz gider b Mantosu yeşil, entaresi kırmızı bil bakalım bu kimin kızı c Allah yapar yapısını bıçak açar kapısını d Yeşil tahtın üstünde var bir peri El uzattım rakip çekti hançeri e Kaftanı kara, gömleği sarı, Anası yüzlük bir koca karı f Altı deri, üstü deri, içinde bir avuç darı g Hanım içerde saçı dışarda h Kesilen kelle değil, kesen kasap ağlar i Alçacık boylu Kadife donlu 3 C e v a p l a r a Kavak b Karpuz c Karpuz d Gül e Kestane f İncir g Mısır h Soğan i Patlıcan 4 Bilmeceler a Ağaç üstünde kilitli sandık b Ektim beyaz, bitti yaşil sonra oldu kırmızı meşin c Yer altında sakallı dede d Karşıdan baktım bir yeşil türbe İçine girdim bin kere tövbe e Minareden attım, yayıldı Suya düştü bayıldı f Yeşil atlas suya batmaz g Yer altında civcivli tavuk h Alçacık boylu kırmızı donlu i Yeni gelinin fesi, acı gelir nefesi 4 C e v a p l a r a Ceviz b Biber c Pırasa d Isırgan e Pamuk f Zeytinyağ g Patetes h domates i Biber |
|