Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanları, astatin, kullanım

Astatin Kullanım Alanları

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astatin Kullanım Alanları

Astatin elementi hakkında yaptığım kısa araştırmada bu elementin herhangi bir alanda kullanılmadığı bilgisine ulaştım Bu yüzden sizlere detaylı bir bilgi maalesef ki sunamıyorum

Ama elementle ilgili bilgileri kısaca öğrenmek isterseniz bu bilgileri okuyabilirsiniz ;

Astatin (simgesi At),atom numarası 85, periyodik tablonun 7 A grubundan radyoaktif element Bizmutun gama ışını bombardımanına tutulması ile oluşur Dünyada en az bulunan elementtir

Kütle numarası 201-219 arasında 19 izotopu saptandı Astatinin en uzun ömürlü izotopu AS210'un yarıömrü 8,3 saattir Halen kullanım alanı yoktur, fakat nükleer tıpta kullanılması düşünülmektedir 7A grubunda olan element, halojen olup bir ametaldir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com