Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kasıkotu, leylek, sabunu

Kasıkotu - Leylek Sabunu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kasıkotu - Leylek Sabunu

Kasıkotu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kasıkotu Hakkında - Kasıkotu Faydaları - Kasıkotu Yetiştiriciliği

KASIKOTU, LEYLEK SABUNU

HERNIARIA GLABRA L

( Caryophyllaceae-fam)

Bulunuğu Yerler:1500 m deniz seviyesine kadar kumsal ve otlu yerlde bulunur

Yapısı: 1 veya 2 yıllık otsu bitkidir Sap 6-15 cm kadar uzun , sürüngen, dallıdır, yapraklar ufak, mızrak ile eliptikve kürek biçiminde zarlı veya yeşilimsi gonca yapraklıdır Çiçekler ufak, sarımtırak yeşil, çanak 5 bölümlü, taç 5 yapraklı ve 5 erkek organlıdır Çiçekler yaygın başlıklı veya başak biçiminde çiçek demetini teşil eder

Kullanılan Kısımlar: Kaidesi ağaçlaşmamış saplar Saplar çiçek açma devresinde ( haziran eylül aylarında) toplnaır Gölgede veya 50 dereceye kadar ııslı fırınlarda kurutulurKuru bitki gümüşi yeşil ve sarımtrak ve yeşil arası ve kekre tattadır Parmak arasında oğuşturulunca kumarin kokusu yayılır Müsaade edlilen rutubet % 12 dir Torba veya balya halinde paketlernir Kuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

Kimyevi Terkibi: Kumarin, kversetin, rutin, triterpen glikozidi, katı eterik yağ, alkaloid eserleri, herniarin saponin ( kumarin kokulu), hernialos asidi, tanenler, madeni maddeler vs ihtiva eder

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitki idrar söktürücü ve ağrıları rahatlaştırıcı tesirdedir Halk tababetinde böbrek ve mesanede kum , taş ve iltihapları , istiska,verem, albümin, bronşlu nezle vs hastalıklarda kullanılır Taze bitki dövülerek lapa halinde zor iyileşen yaralara, sivilce ve likenlere karşı korunur, kaynatılarak aynı hastalıklarda banyo yapmakta kullanılır

Kullanılışı: Bitkiden 1 çorba kaşığı 0, 5 lt kaynar suda haşlanır ve 2 saat beklenir Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

DİKKAT! SAFRA KESESİNDE TAŞ BULUNANLAR ASLA KULLANMAMALIDIRLAR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com