Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
brezilya, üzümü

Brezilya Üzümü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Brezilya Üzümü

Brezilya Üzümü Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Brezilya Üzümü Hakkında - Brezilya Üzümü Faydaları - Brezilya Üzümü Yetiştiriciliği

(Myrrciaria cauliflora)

Mersingiller familyasındandır

12 metre boylanabilen ve çok yavaş büyüyen yapraklarını dökmeyen bir ağaçtırMeyveler doğrudan gövdeden gelişmiş dallardan çıkar

Ağaç 10-15 yaşlarında meyve vermeye başlar15-25 cm boyutlarındaki yuvarlak meyveleri sayısız denecek kadar çok ve adeta birbirine girmiş haldedirZeytini yada siyah üzümü andırırlarMora yakın bir renkteyken olgunlaşınca siyahlaşırlar içlerindeki hafif yayvan şekilli 1-4 adet çekirdek bulunurMeyvenin etli kısmı yumuşak sulu beyaz yada pembemsidir

Anayurdu Güney Brezilya,Güney Kaliforniya ve Güney Florida dır

Meyveleri taze, konserve,dondurma,şerbet, komposto yada şarap yapılarak tüketilir

Kaynatılıp içilmesi astıma, kan tükürmeye, ishal ve dizanteri gibi rahatsızlıklara iyi gelir; aynı sıvı kronik bademcik iltihapları için gargara yapılırDikkat uzun süre kullanımı aşırı tanen alımından dolayı kansorojen olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com