Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, ayva

Ayva Ağacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayva Ağacı

Ayva Ağacı Hakkında - Ayva Ağacı Resimleri - Ayva Ağacının Kullanılan Kısımları - Ayva Ağacı Faydaları

BULUNDUĞU YERLER:Memleketin her tarfında yetişirVatanı Batı Asyadır

YAPISI:Çok fazla dallanan meyve ağacıdır5 m kadar yükselebilirYapraklar yumurta biçiminde, bütün kenarlı, kısa saplı, alt yüzü boz beyaz tabakalı, üst yüzü koyu yeşildirÇiçekler; birer adet halinde açık pembe, çanak taç 5 yapraklı, erkek organlar çok sayıdadır5 evcikli alt yumurtalıklı, büyükçe çiçek tablasıyla sarılı, aşılandıktan sonra büyür ve yarı yalancı meyve haline gelirmeyveler sarı, iri, paslı hav ile kaplıMayıs ayında çiçek açarBalverici bitkidir

KULLANILAN KISIMLAR:Olgun meyve çekirdekleriAyıklanan çekirdekler gölgede veya 40 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur%12 rutubete müsaade edilirTorbalara doldurularak paketlenirKuru ve havadar binalarda korunur

KİMYEVİ TERKİBİ:Çekirdekler mühim miktarda helme (sümüklü) (metilleşmiş uron asitleri, uron asidi ve ksilozdan ibaret)li maddeler, amigdalin glikozidi, yağlı maddeler, proteinler, emulzin, taneneler, fosfor asidi vs ihtiva eder Olgun meyveler; şekerler, sepi maddeler, protopektinler, meyve asitleri ve eterik yağ ihtiva ederMeyve kabukları enanto-etil ve pelargonetil esteri, ayvanın karakteristik kokusu bundan ileri gelmektedir

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR:Meyveler kabız verici bir tesirdedirÇekirdekler; iltihaplanmaya karşı, ishal tedavisinde, ince bağırsak iltihaplarında, kan tükürme ve beyaz akıntıya karşı tatbik olunur

Ayva çekirdekleri; öksürük (özellikle çocuklarda), bronşit, nefes darlığı, mide ve onikibağırsağı ülseri vsde kullanılır Haricen; yanık, dudak çatlamaları, meme uçları çatlamaları, deri iltihapları vsde kompres olarak kullanılması tavsiye olunurMeyve kabuklarıhaşlamasından elde edilen mayi diş etlerinin kuvvetlenmesi için ağız çalkalamakta kullanılırMeyveler ince bağırsak iltihaplarında ve ishale karşı verilirMeyveleri saran hav’larda kan dindirici özellik vardır

KULLANILIŞI:Bütün çekirdeklerden 1 kahve kaşığı 300 gr kaynar suda 1 saat bekletilir, bal veya nöbet şekeri ile tatlandırılarak tüm öksürüklere karşı günde 4 defa birer kahve fincanı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com