Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, brezilya, üzüm

Brezilya Üzüm Ağacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Brezilya Üzüm Ağacı

Jabuticaba ağacı - gövdesinden meyva veren ağaç - Jabuticaba ağacının özellikleri - brezilya üzüm ağacı nerde yetişir

Bu inanılmaz bitki Jabuticaba meyvesi ya da diğer adıyla Brezilya üzüm ağacı olarak bilinen bu meyve ağacın gövdesinde yetişmektedir

Meyve mor renge dönüştüğü zaman olgunlaştığı anlaşılmaktadır Jabuticaba meyvesinin anavatanı Paraguay, Arjantin ev Brezilya ‘dır Serinletici özelliğee sahip olan sulu bir yaz meyvesidir

Jabuticaba, dünyada gövdesinden meyva veren tek ağaçtır, meyvaları bu ilginç ağacın gövdelerinden çıkıyorSadece Güney Amerika’da bulunan bu ilginç ağaç özellikle Paraguay, Arjantin ve Brezilya’da bol miktarda bulunuyor

Jabuticaba’nın gövdesinde önce mor çiçekler açıyor ve bu çiçekler yavaş yavaş büyüyerek bizim üzüme benzer bir meyvaya dönüşüyor

Çlekten biraz daha büyük olan meyvaları uzun süre saklanabiliyor Her ağaç 2 yılda bir meyva veriyor ve bu meyvaların suyu; reçel, marmelat ve meyva suyu olarak kullanılıyor sağlık içinde faydalı olduğuna inanılan Jabuticaba, bademcik, astım ve ishalde kaynatılarak tedavi amaçlı da kullanılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com