Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendi, mehmet, selim

Mehmet Selim Efendi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Selim Efendi

Mehmet Selim Efendi Kimdir - Mehmet Selim Efendi Hakkında - II Abdülhamit'in En Büyük Oğlu

Mehmet Selim Efendi (d 11 Ocak 1870 İstanbul - 4 Mayıs 1937 Beyrut) Osmanlı padişahı II Abdülhamit'in en büyük oğluydu

Mehmet Selim Efendi 11 Ocak 1870 tarihinde babası tahta çıkmadan önce Beşiktaş'ta doğdu[1] Annesi Bedrifelek baş kadınefendiydi 1886 yılında Deryal Hanımefendi, 1905 yılında Nilüfer Eflakyer Hanımefendi, 1910 yılında da Pervin Dürrü Yekta Hanımefendi'yle Yıldız Sarayı'nda yapılan düğünlerle evlendi İlk evliliğinden 1887 yılında Emine Nemika Esin adında bir kızı, ikinci evliliğinden ise 1906 yılında Mehmet Abdülkerim Efendi adında bir oğlu oldu

Mehmet Selim Efendi 1922 yılında saltanatın kaldırılmasından sonra Beyrut'ta yerleşti ve 4 Mayıs 1937 tarihinde öldü Mezarı Suriye'nin Şam kentinde bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com