Geride Nasıl Bir Miras Bırakmak İsterdin ? |
09-21-2007 | #1 |
RaHaTSiZ
|
Geride Nasıl Bir Miras Bırakmak İsterdin ?Zor bir soru Düşünün biraz Hatta yazıyı okumaya bir-iki dakika ara verin Sanırım ben kendim için buldum sonunda Başarmış olmayı bırakmak istiyorum miras olarak Evet; başarmış olmak - Sık ve çok gülebiliyorsan, - Akıllı insanların saygısını, çocukların sevgisini kazanabiliyorsan, - Dürüst eleştirmenlerin takdirini alabiliyorsan, - Sahte dostlarının ihanetine katlanabiliyorsan, - Güzelin değerini biliyorsan, - Diğer kişilerde en iyiyi bulabiliyorsan, - Daha iyi bir dünya için geride ister sağlıklı bir çocuk, ister iyileştirilen bir sosyal durum, ister ufak bir parça yeşil bahçe bırakabiliyorsan, - Tek bir kişi bile olsa, biri senin varlığından ötürü daha rahat nefes alabiliyorsa İşte bu başarmış olmaktırr demiş Amerikalı yazar, şair ve filozof Ralph Waldo Emerson Emerson'un bu tanımındaki herşeye, ancak en çok da son söylediğine katılıyorum: Tek bir kişi bile olsa, biri senin varlığından ötürü daha rahat nefes alabiliyorsa Siz Geride Nasıl Bir Miras Bırakmak İsterdiniz ? |
|