Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, damla, pasta, sakızlı

Damla Sakızlı Ve Çikolatalı Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Sakızlı Ve Çikolatalı Pasta





1 pasta tabanı
600 ml krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı pudra şeker
2 paket damla sakızlı vanilya (ya da 2 parça dövülmüş damla sakızı)
1 çay bardağı damla çikolata

üzeri için
çikolata sosu
Ceviz

Damla sakızlı ve çikolatalı pasta:
Jelatini küçük bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su serpiştirip bekletin Kremadan yarım çay bardağı kadarını ayırıp gerisini pudra şeker ve damla sakızlı vanilya ile geniş bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın Damla çikolatayı ekleyin ve spatula ile karıştırın 8 cm’lik pasta çemberi ile keki kesip çemberlerin tabanına yerleştirin Hazırladığınız kremayı kekin üzerine paylaştırın ve en az 3 saat derin dondurucuda bekletin Pastayı aşağıdan yukarıya doğru iterek kalıptan çıkartın ve servis tabağına aktarın üzerine çikolata sos gezdirip ceviz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.