Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
analiz, hüddam, konusuna

Hüddam Konusuna Bir Analiz

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benim hüddam konusunda bu forumda okuduklarımdan çıkardıklarım aşağıdakilerdir; (Yanlışım varsa düzeltin) (En Doğrusunu Allah (cc) Bilir)

1) Hüddam davetinde gelen yüksek ihtimalle cindir (her ne kadar çoğunlukla melek sanılsada)
Meleklerinde gelme ihtimali vardır

2) Cinler insan için zararlıdır

3) Melekler sadece Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesine gelenlere gözükmeye başlar

4) Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesinde değilsen sana melekler gelmez gelen cindir

5) Cin senin için zararlı olduğundan Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne düzeyinde değilsen (ki tahminimce %99,9 umuz bu düzeyde değil) hüddam çağırma işi senin için zararlıdır

6) Hadim hüddam işine girmek istiyorsan nefsini eğitip Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesine getirmelisin (Tabi o seviyeden sonra hala nefsi ve dünyevi isteklerin için hüddam ı kullanmak istersen)

Yine Bu Forumda okuduklarımdan;

Hüddam Ne işe Yarar;

Yine bu siteden olaraktan;

a)Öğretici Hadim:bunlar iş yapmaz haber getirmez ama bilgiler öğretirler insana değişik konulardaRuhani rehberlerden farkları ise direk görünmeleri ve istenildiği an istenilen bilgiyi vermeleridir;ruhani rehberler çoğunlukla direk görülmez enerjisel ışıklar şeklinde
görülür ve ara sıra direk gelirlerBu hadimler her türlü bilgiyi direk verirler;mesela bir büyü tarifindeki hiç bilmediğiniz duaya kadar ama bunlar pek de rastlanmaz

b)İş Hadimleri:Bunlar kişinin isteklerini yerine getirir yani büyüler gibi mesela şu bana aşık olsun gibi istekler yerine getirilir hatta çok güçlüyse madde aktarımı bile yapabildikleri söylenirBunlar tür olarak öğretici hadimlere oranla daha çok rastlanır

c)Kulak Hadimler:Kulak çakralarının açılmasını sağlarlar ayrıca fal bakma yetisi veriler yalnız olaylar görülmez duyum şeklinde alınır

ç)Göz Hadimleri:Bunlar kulak hadimleri gibi falda yardımcı olurlar ama farkları ise isminden anlaşılacağı gibi göz çakralarını açar olayları gösterirlerEn çok rastlanan hadimlerdendir

Baktığımız üzere bunlardan b) İş Hadimleri nin yaptıkları, buradan çıkardığım kadarıyla büyü türü işler (yani dinimizce yasaklanan büyük günahlardan biri, c) kulak hadimleri d) göz hadimleri , anladığım kadarıyla bunlar fal bakmaya ve istihbarat başkası hakkında
bilgi toplama işine yarıyor; başkası hakkında cinleri kullanarak bilgi toplamak ne kadar doğrudur veya dediklerine nasıl güvenilir hiç bi fikrim yok, falın ise günah olup olmama durumunda hiç bahsetmeyeceğim

Geriye kalıyor a)öğretici hadimler, bunlar diğerlerine göre daha kullanışlı gibi duruyor,
fakat öğrettiklerinin doğruluk payı yada garantisi nedir oda bilinmez

Yine bu siteden "Ulvi" isimli üyenin linkteki mesajından

"Hadimler geldikleri zaman mahiyetleriyle gelir ve kalabalık görükürler En önde kürsü vardır kürsünün üstünde hadim oturur Görevli ve melikileri sağında ve solunda ayakta durur Onların arkasındada onların görevli ve vezirleri Hadimler geldikleri zaman insanın göz seviyesiyle aynı hizada asla bulunmazlar Daima seviye olarak daha yüksekten bakar ve konuşurlar "

Burada yazanlar eğer doğruysa işaretlediğim yerde yazanlar yani; "Hadimler geldikleri zaman insanın göz seviyesiyle aynı hizada asla bulunmazlar Daima seviye olarak daha yüksekten bakar ve konuşurlar" kısımı bunun için bir ayet e bakmak istiyorum;

Bakara Suresi 34 ayeti

"Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu"

Bence buradaki şeytanın kibirinin devamı, ve şeytanın insandan üstün olduğunu gösterme çabasıdır Açıkçası insanın kendi kendini buna alet etmesi üzücüdür

Yine bu siteden "phaselis" isimli üyenin linkteki mesajından

Havas ilmi bir çok şeyle karıştırılıyor özellikle büyüyleHavasla uğraşan büyü yapmaz ancak havas ilminde bazı yapılan şeyler karşıdan bakıldığında büyümüş gibi görünür bir örnek vereyim burada bu sitede bir çok formül var ve inanın bir çoğu büyü fakat içeriği eksik(büyüden korkanlar uygulamak istemeyenlereydi bu sözüm ama ALLAH hür irade vermiş seçim sizin) Örnek;karı koca ayrılığına yapılan bir formül var formül şu(üstü kapalı şekilde) bir hafta boyunca beşyüz tane defne yaprağının üzerine o karı koca için ne gerekiyorsa yazılır YA VEDÜD,YA RAHMAN,YA CAMİÜ,YA HAYYUM YADA KAYYUM buradakiler hangisi gerekliyse yazılır bir hafta boyunca her gün beşyüz defne yaprağına yazılır yatsı namazından sonra kor ateşte (mangal olabilir) yakılır aynı zamanda onlar ateşe verilirken elinde anahtarı olan havas sahibi ihrama girer ve 21 rekattan az olmamak şartı ile namazla başlar işleme o karı koca içinNamaz bitip ihramdan çıkmadan secdede onbeşbin tane ayet okunup yüzellibin tane zikir çekilir ve bunlar sabah namazına kadar bitmelidirŞimdi diyebilirsiniz ki defne yaprağına YA VEDÜD yazıp yakmak günah değilmiBende size derim ki ya VEDÜD ile
yaprağı(yeni jenerasyonun anlayacağı tarzda kutsallaştırmış oluyorsunuz) peki defne yaprağı neden derseniz yine yeni jenarasyonun ağzıyla söyleyeyim yaptığınız işlemin tütsüsü ama derin içeriği ise SIRBu işlemi yaparken kaç kere boy abdesti aldığınızı hatırlamıyorsunuz çünkü sizlere göre bişey yok ama bizlere göre esnesen abdest gidiyor,öksür gidiyor(daha sayayım mı? yani bu denli ince demek istiyorum) bu üstün körü anlattığım bir formül gerisini siz düşünün

Burada dikkati çekeceğimiz, en alttaki işaretli bölüm, dinimizde hangi durumlarda abdestin bozulduğu bellidir Dini çarpıtmaya müsait bir durum Yazan, yapan arkadaş kötü niyetli olmayabilir, ama karşıdakilerin niyetini bilemeyeceğim (Herşeyde olduğu gibi yine en doğrusunu Allah (cc) bilir)

Hadimden yardım alma konusunda ısrar eden arkadaşlar için bir kaç ayetle yazıyı bitirmek istiyorum

En'am Suresi 128 ayet (Diyanet Meali)

"Onların hepsini bir araya toplayacağı gün şöyle diyecektir: “Ey cin topluluğu! İnsanlardan pek çoğunu saptırıp aranıza kattınız
Onların insanlardan olan dostları, “Ey Rabbimiz! Bizler birbirimizden yararlandık ve bize belirlediğin süremizin sonuna ulaştık” diyecekler Allah da diyecek ki: “Allah’ın diledikleri (affettikleri) hariç, içinde ebedî kalmak üzere duracağınız yer ateştir” Ey Muhammed! Şüphesiz senin Rabbin hüküm ve hikmet sahibidir, hakkıyla bilendir"

Cinn Suresi 6 Ayet (İmam İskender Ali Mihr)

"Ve insanlardan bazı adamlar, cinlerden bazı adamlara sığınıyorlardı Böylece onların (cinlerin) azgınlıklarını artırdılar"

Uzun Lafın kısası hüddam işiyle uğraşılıcağına o zaman ve çabayı nefsini eğitmeye harcamak dah kazançlı gibi geliyor bana

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

filancakisi Nickli Üyeden Alıntı

Benim hüddam konusunda bu forumda okuduklarımdan çıkardıklarım aşağıdakilerdir; (Yanlışım varsa düzeltin)

3) Melekler sadece Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesine gelenlere gözükmeye başlar

4) Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesinde değilsen sana melekler gelmez gelen cindir

5) Cin senin için zararlı olduğundan Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne düzeyinde değilsen (ki tahminimce %99,9 umuz bu düzeyde değil) hüddam çağırma işi senin için zararlıdır

6) Hadim hüddam işine girmek istiyorsan nefsini eğitip Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesine getirmelisin (Tabi o seviyeden sonra hala nefsi ve dünyevi isteklerin için hüddam ı kullanmak istersen)

Genel anlamda hüddam ve hadim hakkında konuşmak istemiyorum ama Nefs mertebelerinde bazı yanlışlar olduğunu düşündüğüm için düzeltme ihtiyacı hissettim

Nefsi mülhime ; Nefsi emmareden sonra yani emreden nefsten sonra gelir ve artık nefsin ilham almaya başladığına delalettir Bu seviyedeki biri aldığı ilhamlar sonucunda neden burdayım? , ben kimim? gibi soruları kendine sormaya başlar ve bazı çalışmalar yapmaya başlar yani Nefs terbiye yolunun daha çok başıdır Burda bir karışıklık olduğunu düşünüyorum

Bu konu dışında bunlara çaba harcamaktansa nefs terbiyesine yönelme konusunda bende sana katılıyorum

En doğrusunu Allah(cc) bilir

Dua ve Selam ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com