|
|
Konu Araçları |
adama, domuz, eti, yedirirlermiş, yenirmişişte |
Domuz Eti Nasıl Yenirmiş.İşte Böyle Yedirirlermiş Adama!!! |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domuz Eti Nasıl Yenirmiş.İşte Böyle Yedirirlermiş Adama!!!Domuz eti nasıl yenir Okuyun Date: Fri, 17 Feb 2006 >>> > >>> >Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları >>> >300 >>> > >>> >metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor Baraj on milyon kişinin su >>> >ihtiyacını karşılıyor Çiftlikte 5 bin domuz var >>> > >>> > >>> >Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg civarında et >>> >üretiliyor Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı >>> > >>> >Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" >>> >şeklinde satılıyor Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık >>> >kullanılanı >>> > >>> >Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne >>> >aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz >>> >yetiştiriciliği kârlı bir iş Domuz üretken bir >>>hayvan Cinslerine ve >>> >yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye >>> >kadar >>> >varan yavru dünyaya getirebiliyorBir domuz yılda iki kez doğum yapsa, >>> >her >>> > >>> > >>batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu >>> >oluyor >>> > >>Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar >>>çıkabiliyor >>> > >>> > >>Normal şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak >>> >ayrılabilmekte >>> > >>iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor Yani 150 kg'lık bir >>> >domuzdan >>> > >>75 kiloluk yağ elde edilebiliyor Bu da dana yada koyuna göre tercih >>> > >>edilmesinde önemli bir etken Beslenmesi kolay,cam dışında her şeyi >>> >-leş >>> > >>dahil-yiyebiliyor Her domuz da ortalama 80-100 kiloyaulaştığı >>>zaman >>> > >>> >>kesiliyor Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık >>> >1milyonkg >>> > >>> > >>et çıkıyor Bu etlerin hangi kanalla,nerelere satıldığı meçhul >>> > >> Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 >>> >milyon >>> > >>kg domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor >>> > >>Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg olduğu >>>göz >>> > >>önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor Kilosu 1 ile >>>35 >>> > >>milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak >>> >kıyma, >>> > >>sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor Çiftlik >>> > >>çalışanlarından İsmail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler >>> >toplu >>> > >>olarak büyük otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi >>>ürünler >>> > >>> > >>olarak satılıyor >>> > >> >>> > >> Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın >>> >alıyor: >>> > >>> > >>Çerkezo, Polonez, Nuta, Namet veŞütte >>> > >> >>> > >> 1- Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken >>> >aynı >>> > >>zamanda Teşvikiye'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor >>> >(ki >>> > >>bu firmanın birde TADET adı Altında otellere ürün sattığı bir >>>markası >>> >daha >>> > >>> > >>bulunuyor) Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir >>> >mağazalarda >>> > >>satılan BONUS Markalı ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO >>> > >> >>> > >> 2- Ayazağa'daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan ŞÜTTE >>> >firması da >>> > >>> > >>salam, sosis ve >>>jambonlarını markasıyla satıyor Ancak bilinen bu >>> >firmalar >>> > >>> > >>ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde piyasaya sürüyorDaha >>> >önce >>> > >>Şütte olarak piyasaya sürülen domuz mamulleri son dönemde PIGGY >>>adıyla >>> > >>> > >>satılıyor Üstelik ünlü Amerikanfast food zincirlerinden Little >>> >Caesar's >>> > >>Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri et mamüllerini ŞÜTTE >>>firmasından >>> > >>temin edip bizlere bir güzel yediriyor >>> > >> >>> > >> 3- Polonez 5 yıl öncesine kadarresmi olarak domuz ürünleri imal >>> >edip >>> > >>Migroslarda açıkaçık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana >>> >etinden >>> > >>ürünler imalettiğini iddia ediyor Peki ya bunları göz göre göre >>> > >>mağazalarında sattıran satınalma müdürleri aldıkları rüşvetin >>>yanı >>> >sıra bu >>> > >>> > >>milletin vebalini aldıklarını dabiliyorlar mı sizce? Polonezin >>>ciddi >>> > >>> > >>anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS'tur O dönem >>> > >>Migrosun et mamülleri satınalmasında olan -Şu an oyuncak Reyonunda >>> > >>satınalmacılık yapan-CoŞkun bey'in büyük paralar karşılığında >>> >Polonezle >>> > >>işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzları bizlere yediren >>>kişi >>> > >>> > >>olduğunu biliyormuydunuz? Peki ya Migrosta çalışan tüm >>>tezgahtarların >>> > >>> > >>eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ in sahibi MUSTAFA AKKAŞ >>> >beyden(veya >>> > >>> > >>satış müdürü sıfatı ile çalışan ALIÖZYAVAŞ'tan) maaşlarını ve >>> > >>primlerini(bizlere sattıkları et mamülleriüzerinden) aldıklarını >>> >biliyor >>> > >>> >>muydunuz? Peki METRO GROS MARKETLER'in (Şuanki değil bir önceki) >>> > >> satınalmacılığını yapan kişinin Şu an BAĞDATCADDESINDE bulunan >>> > >>Polonez-Barbekü restoranlarının sahibi olduğunu biliyor muydunuz? >>> >Peki >>> > >>Izmirin kalesi olarakgörülen KIPA marketlerin Satınalmacılığını >>>yapan >>> > >>bayanın Polonezin resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz? Peki >>> > >>dünyanın dört yanına uçarkenbize yemek hizmeti veren >>>USAŞ-GATEGOURMET >>> > >>firmasının satınalmacılığınıyapan CEMIL bey'in ÇATALCADA bulunan >>> >yazlık >>> > >>villasının POLONEZIN sahibiileyan yana olduğunu biliyor musunuz? >>> > >> >>> > >> PEKI AMERIKAN FAST FOOD ZINCIRIDOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ >>> >DROETKER >>> > >>PIZZALARIN IÇERISINDE POLONEZ ET >>>MAMULLERININ KULLANILDIĞINI BILIYOR >>> > >>MUYDUNUZ? PEKI GIMA MARKALI VE DIASA'LARDASATILAN OPI MARKALI >>> >ÜRÜNLERI >>> > >>POLONEZIN ÜRETTIĞINI VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDIRDIĞINI >>> > >>BILIYOR MUSUNUZ? PEKI SORARIM SIZE: TÜRKIYEDEDOMUZETI YEMEYEN INSAN >>> > >>KALMIŞMIDIR SIZCE? >>> > >> >>> > >> 4- NUTA öncelikle 7 TEPE markasıile tanınmakla beraber Güneydeki >>> >her >>> > >>şey dahil tatil köylerinin birnumaralı tedarikçisi, e tabi yabancı >>> > >>turistlerin yanında yerlituristlerde güme gidiyor Bu firmalar >>> >özellikle >>> > >>büyük alışveriş merkezlerinde ayrı bir stand açıyorlar Ancak küçük >>> > >>Şarküterilerde karışıkolarakduruyor ve birçok tüketici farkına >>> >varmadan >>> > >>domuz ürünlerini satın >>>alabiliyorÜstelik işin ilginç tarafı bu firma >>> > >>Şimdi de firmatanıtım cd si hazırlamış Carrefour gibi büyük hiper >>> > >>marketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor AMA 7 TEPE >>> >SOSIS >>> > >>> > >>hafta sonları marketlerde KDV dahil 2900000 TL ye satılıyor Çünkü >>> > >>maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi lafını >>> >bile >>> > >>etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlarDomuz hammaddeli salam >>>ve >>> > >>sosislerin kesiminin yapılıp piyasa sürüldüğü bir başka yer de NUTA >>> >nın >>> > >>üretimini yapan kişininişlettiği Dolapdere'deki imalathane(IDEAL >>> >markalı >>> > >>salam sosis imalatçısı) >>> > >> >>> > >> 5- NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILARÇARSIŞININ IÇINDE Yıllardır >>>tanınan >>> > >>> > >>NAMLI >>>PASTIRMACI'nın modern hali!!! Şu an modern üretim >>> > >>tesisleriBAYRAMPAŞA MEGACENTER(GIDA HALI) içinde derme çatma bir >>> > >>imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve >>> >üretimkapasiteleriaylık >>> > >>-günün 24 saati çalıştıklarını düşünürseniz- 70tonu geçemeyecek olan >>> >bu >>> > >>imalathanede NAMET ayda 270 ton et mamülü üretiyor vesatıyor Bu >>> >aradaki >>> > >>200 tonluk kapasiteaçığını ise ISTANBUL DIŞINDA ne idüğü >>> > >>belirsizimalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim Yaptırıp >>> >üzerine >>> > >>%100 NAMETKALITESI' bastıktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPAŞA >>> >daki >>> > >>adreslerinigösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar Carrefour >>>ve >>> > >>diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZin uyguladığı benzer taktikleri >>> > >>uygulayan NAMET bugün >>>kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim yaparak >>> >gururla >>> > >>ülkemizi temsil ediyor >>> > >> >>> > >> PEKI CEM YILMAZ'IN DEDIĞI GIBIJANJANLI AMBALAJA SAHIP NAMLI >>> > >>PASTIRMALARININ SAHIPLERI OLAN ENGIN VE ESEN MEPA KARDEŞLERIN AYNI >>> > >>ZAMANDAÇORLUDAKIDOMUZ ÇIFTLIKLERININ YARISINA SAHIP OLDUĞUNU BILIYOR >>> > >>MUYDUNUZ? 2000 SENESINDE PATLAK VERMIŞ OLANKAÇAK BUFFALO >>>ETLERININDE >>> >BU >>> > >>IKI INSANTARAFINDANGETIRILDIĞINI, HATTA BAYRAMPAŞADAKI >>> > >>IMALATHANELERININGAZETECILER LE VEKAMERALARLA BASILDIĞINI, ENGIN >>>BEYIN >>> > >>> > >>SHOW TV'YE KENDI ELLERINLE ODÖNEMIN 1 TRILYON LIRASINI HEDIYE >>> >ETTIĞINI, >>> > >>DAHA SONRA DA MILLIYET,HÜRRIYET VE SABAHGAZETELERINDE VERDIKLERI >>> >ILANLARLA >>> > >>> > >>BU OLAYLARI YALANLADIKLARINI >>>BILIYORMUYDUNUZ? NAMLI PASTIRMACININ HEM >>> > >>> > >>IMALATMÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPAN HEMDE SAHIP OLDUĞU % 5 HISSE ILE KENDINI BU >>> > >>ŞIRKETEORTAK OLARAK GÖREN MUZAFFER ADINDAKIŞAHISIN KARDEŞI ILE >>> >BIRLIKTE >>> > >>BAĞCILARDA BIR IMALATHANE DAHA AÇTIĞINI,BURADA ATVE EŞEK ETINDEN >>> >YAPILAN >>> > >>PASTIRMALARI DILIMLEYIP PAKETLEDIKTEN SONRA ZINCIR MARKETLERE >>> > >>SATTIKLARINI, HATTA VE HATTA 2004YILI BAŞLARINDA UĞUR DÜNDAR >>> >TARAFINDAN >>> > >>BASILDIKLARINI BILIYOR MUYDUNUZ? >>> > >>> > >>> >Sonuç: Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor Bu Noktada >>> >tüketicinin yapması gereken Şeyi ÇevreSağlıkIl Müdürlüğü Gıda ve Çevre >>> >Kontrol Şubesi MüdürüIrfan Yılmaz özetliyor; Piyasadaki etleri >>> >denetlemek >>> >mümkün olmuyor" Kısacası ne yediğinize dikkat edin Hepimize >>>AFİYET >>> >OLSUN >>> > >>> >Planlamalar ve Kalibrasyon >>> > >>> >Birim Amir >>> > >>> >" İNSANLARIN YEDİKLERİ YİYECEKLER AMELLERİN TOHUMUDUR" >>> >HADİSİ ŞERİF |
|