10 Ayda 100 Kiloluk Bal Kabağı Elde Etti! |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
10 Ayda 100 Kiloluk Bal Kabağı Elde Etti!Bekir Pancar, yurtdışından getirttiği özel tohumu tarlasına ekerek 10 ayda 100 kiloluk bal kabağı elde etti Tarlasındaki en büyük kabağını iş yerine getirerek sergileyen AFTAT İşletmesi’nin sahibi Bekir Pancar, ekmek kadayıfı, sucuk ve kaymaktan sonra da kabak tatlısını da Afyonkarahisar için bir marka haline getirmek istediğini söyledi Bu çalışmasını uzun zamandır sürdüğünü dile getiren Pancar, yurt dışından getirttikleri tohumlarla kendi tarlalarında 100 kiloluk bal kabakları elde ettiklerini aktardı Yetiştirdikleri ürünlerinin tamamen organik olduğunu belirten Pancar, 100 kiloluk kabağın deneme aşamasında yetiştiğini, ellerindeki tohumlardan elde edilen ürünlerin 350 kiloya kadar çıkabileceğini söyledi Kabak tatlısını Afyon Kaymağı ile birleştirerek bir marka oluşturmanın peşinde olduklarını anlatan Pancar, “Afyon Kaymağı meşhur olduğu için daha güzel lezzetler yaparak en iyisini yapmaya çalışıyoruz Bu konuda da araştırmalarımız sürüyorö dedi Pancar, çevre illere de kabak tatlısı gönderdiklerini söyledi Kabak tatlısının organik olduğuna dikkati çeken Pancar, tatlının içerisinde sadece şeker ve suyun bulunduğunu, bunun dışında hiçbir katkı maddesinin bulunmadığını ifade etti Kabak tatlısının çok hafif olduğunu vurgulayan Pancar, 7’den 77’ye herkesin keyifle yiyebileceğini söyledi Çeşitli gıda fuarlarına katılarak tatlılarını tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Pancar, "Ankara, Kütahya, Uşak ve Isparta gibi çevre illere de gönderiyoruz Amacımız sadece Afyonkarahisar da kalmak değil diğer bölgelere de yayılmak istiyoruz" diye konuştu |
|