Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, hakkında, huseynas, imam

İmam Huseyn(A.S) Hakkında Hadisler

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmam Huseyn(A.S) Hakkında Hadisler

İMAM HÜSEYİN (as) HAKKINDA HADİSLER

1-“Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim; Hüseyin’i seveni Allah sevsin

2-Resulullah (saa) bir gün İmam Hüseyin’in elinden tutarak şöyle buyurdular:

“Ey cemaat! Bu Hüseyin bin Ali’dir; O’nu tanıyın; canım elinde olan Allah’a ant olsun ki Hüseyin cennettedir, O’nu sevenler de cennettedir, O’nu sevenleri sevenler de cennettedir

3-“Kim cennet gençlerinin efendisine bakmak istiyorsa, Hüseyin bin Ali’ye baksın

4-“Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim Hüseyin’i seveni Allah sever

5-Kim, gök ehli için yeryüzü ehlinin en sevilenine bakmak istiyorsa, Hüseyin’e baksın

6-“Hüseyin bendendir; o benim oğlum ve evladımdır, kardeşinden sonra insanların en üstünüdür; o Müslümanların İmamı, müminlerin mevlası, âlemlerin Rabbi’nin halifesidir; yardım dileyenlerin yardımına koşan, sığınak arayanların sığınağı ve Allah’ın yarattıklarına olan hüccetidir; o, cennet gençlerinin efendisi ve ümmetin babıdır (kapısıdır); onun emri benim emrimdir; ona itaat bana itaattir; ona uyan bendendir; ona isyan eden benden değildir

7-“Bir gün Peygamber (saa), Hüseyin (as)’ı kucağına oturtarak şöyle buyurdu: “Hüseyin’in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz

Sonra buyurdular ki: “Babam, her gözyaşının maktulü olana (Hüseyin’e) feda olsun

Ey Resulullah’ın torunu, her gözyaşın maktulü nedir? Dediklerinde; “Onu anan her mümin, mutlaka ağlar” buyurdular

8-Bera Bin Azib diyor ki: Resulullah'ı (saa) Hüseyin'i (sırtında) taşırken gördüm, şöyle buyurmaktaydı: ‘’Allah’ım! Ben onu seviyorum sen de sev’’

9- Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin efendileridirler Babaları ise onlardan daha üstündür

10- Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin efendileridirler

11- Celaleddin Siyutî, İbrahim ve Zeyd ibn-i Ziyad’dan nakletmiştir ki: “Gökyüzü yalnız Hz Yahya peygamber (as) ve İmam Hüseyin (as) için ağladı Ağlaması ise onda bulunan kırmızılıktır Hz Yahya (as) öldürüldüğünde, gökyüzü kırmızılaştı ve gökten kan damladı; Hz Hüseyin (as) de öldürüldüğünde, gökyüzü kırmızılaştı

12- İmam Cafer ibn-i Muhammed (as):

“Hz Hüseyin’in (as) kabri etrafında dört bin melek (bir başka rivayete göre ise yetmiş bin melek) toza bulanmış ve mahzun bir halde kıyamete kadar Hz Hüseyin’e (as) ağlayacaklar

13- İbn-i Ebi Ziyad şöyle rivayet etmiştir:

“Bir gün Resul-i Ekrem (saa), zevcesi Ayşe’nin evinden çıkıp, kızı Hz Fatıma’nın (as) evinin önünden geçerken oğlu İmam Hüseyin’in ağladığını duydu Cenab-ı Fatıma’ya (as) “Bilmez misin ki Hüseyin’in ağlayışı beni incitir” diye buyurdu

14- İbn-i Abbas, Allah Teâla’nın Resulullah’a (saa) şöyle vahyettiğini naklediyor:

“Yahya ibn-i Zekeriyya’nın kanı için yetmiş bin kişi öldürdüm; Hüseyin’in katli içinse bunun iki misli kişi öldüreceğim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com