Söz Dinleyen Kazanır |
07-12-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Söz Dinleyen KazanırSöz Dinleyen Kazanır Bir kâfilede bulunan insanlar, Ebü'l-Hasan Harkânîhazretlerinin huzûruna gelip; - Yollar korkuludur Bize bir duâ öğretiniz" diye istirhâm edince; - O zaman, Ebü'l-Hasan'ı hatırınıza getiriniz, buyurdu Bu söz, gelenlerin hoşlarına gitmedi Yolda eşkıyâ, önlerine çıktı Hepsinin mal ve metâlarını aldı Yalnız, Ebü'l-Hasan-ı Harkânî hazretlerini hatırlayan bir kimsenin malına zarar gelmedi Bu hâle arkadaşları şaşıp, sebebini sorduklarında; - Ebü'l-Hasan-ı Harkânî'yi hatırladım ve kurtuldum, cevâbını verdi Gelip durumu Ebü'l-Hasan hazretlerine anlattılar Ve; - Biz Allah'tan yardım istedik, eşkıyâlar bizi soydu Fakat seni hatırlayıp, senden yardım isteyen şu arkadaş kurtuldu Bunun hikmeti nedir?" diye sordular - O arkadaşınızı kurtaran, Allahü teâlâdır Günahkâr ağızdan çıkan duâyı cenâb-ı Hak kabûl etmez Bunun için siz Allah'a yalvardığınız zaman duânız kabûl olmadı Bu arkadaşınız beni hatırlayıp imdât isteyince, ben de Rabbime duâ ettim; "Yâ Rabbî! Şu kulunu içinde bulunduğu belâdan kurtar" dedim Rabbim benim duâmı kabûl ettiği için, o arkadaşınız kurtuldu Mesele bundan ibârettir" buyurdu |
|