![]() |
Mutsuzluk Mutluluk Ve Sevmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutsuzluk Mutluluk Ve SevmekAdam sersemlemiş, dağılmış bir haldedir ![]() Çünkü uzun zamandır aynı evi ve kalbini paylaştığı kadın ondan ayrılacağını söylemiştir ![]() Kadının sözleri alabildiğine soğuk ve açıktır:Sen şimdi işe git, ben de eşyalarımı toplayayım ![]() Hiç hesapta yoktur bu ayrılık ![]() İlk anda ne diyeceğini bilemez genç adam ![]() ![]() ![]() Bir köşeye saklanıp eşyalarını toplayan sevgilisini izler bir süre ![]() Sonra dayanamayıp ortaya çıkar ve sorar:Ne yaptım sana? Kötü bir insan mıyım? Çekilmez biri miyim? Seni aldattım mı hiç? Canını yaktım mı? Hayır ![]() Bu soruların hepsinin yanıtlarının ;Hayır! olduğunu bilir ![]() Asıl soru kadının kederli gözlerine bakarken gelir: Seni mutsuz mu ettim? İşte o anda kadın sevdiği adamın gözlerinin içine bakar ve dudakları titreyerek şöyle bağırır: Hayır! ![]() ![]() *** Nick Hornby nin çok tutulmuş romanı High Fidelity den uyarlanan filmin bir sahnesiydi bu ![]() İzleyeli 6 yıl oldu; yine de filmdeki ayrılık anını perçinleyen o söz ara ara kulaklarımda çınlar ![]() Çünkü o söz özellikle günümüz ilişkilerinin en hassas noktasına temas eder ve acıtır ![]() Nasıl mı? Anlatayım ![]() Bir kere her ciddi beraberlik daha başta mutsuzlukları göze alır ![]() Hatta ilişkinin içinde aşk veya aşka benzer bir tutku varsa;acı ve mutsuzluk Allahın emri diye düşünenler çoğunluktadır ![]() Peki ya mutluluk? Bir ilişkinin mutsuzlukları olabilir, tamam da mutlulukları hiç mi olmaz; asıl belirleyici olan mutluluk değil midir? Taraflardan biri sürekli depresif, hep ekşi, hep hafifçe mutsuz kıvamdaysa karşısındaki yorulmaz mı? *** İnsanlar elbette mutsuz olmak için bir araya gelmez, birlikte yaşamayı seçmezler ![]() Sadece dışarıya karşı ;yıkılmadık ayaktayız fotoğrafı vermek veya yalnızlık korkusundan aşk çıkmaz! Asıl arayış, asıl hedef (öyle ya da böyle, saklı ya da açık) mutluluktur ![]() Birleşinceye kadar aşk gözlerde parlaklık, hareketlerde telaş ama dudak kenarlarında burukluk olarak yansır yüzlere ![]() Ama birleşince ![]() ![]() ![]() Zaten mutlulukta tatlı tatlı esnemeyi andıran bir yan vardır ![]() ![]() ![]() ![]() *** Sonra ![]() ![]() ![]() Günler, aylar, bazen de yıllar geçer ve mutsuzlukların paylaşılması devam eder de, nedense ![]() ![]() ![]() Mutluluklar paylaşılmaz olur ![]() Kritik nokta burasıdır ![]() Artık kadınlar kaygılı, erkekler kafaları dolu bir haldedirler ve ikisi de mutluluklarını arkadaşlarıyla yaşayıp paylaşmaktadırlar ![]() ![]() ![]() Nice düzgün ve düzenli modern ilişkiye yakından bakın; aslında tam bu noktada koptu kopacak bir halde durduklarını fark edersiniz ![]() Sanki ortalıkta birlikte mutsuz, başkalarıyla mutlu çiftler resmi geçidi yapılmaktadır ![]() *** Tabii High Fidelity; filminin sonlarına doğru genç kadının aylardır uzak kaldığı sevdiği adama şöyle dediğini de görürüz: Sensizlikten yorgun düştüm ![]() Bir deneyimi bu kadar çıplak anlatan kaç söz vardır? ![]() ![]() Hangisini tercih edersiniz; sevgilinin bir türlü mutlu olamayışını izleyerek bitip tükenmeyi mi; onsuzluğun ve özlemin yorgunluğunu mu? haşmet babaoğlu'ndan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|