![]() |
Bir Ayrılış Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Ayrılış HikayesiErkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl? avuçlarımda camdan bir parça gibi kalbimi sıkıp parmaklarımı kanatarak kırasıya, çıldırasıya ![]() ![]() ![]() Erkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl? kilometrelerce derin, kilometrelerce dümdüz, yüzde yüz, yüzde bin beş yüz yüzde hudutsuz kere yüz ![]() ![]() ![]() Kadın erkeğe dedi ki: -Baktım dudağımla, yüreğimle, kafamla; severek, korkarak, eğilerek, dudağına, yüreğine, kafana ![]() Şimdi ne söylüyorsam karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana ![]() ![]() ![]() Ve artık biliyorum: Toprağın Yüzü güneşli bir ana gibi En son, en güzel çocuğunu emzirdiğini ![]() ![]() ![]() Fakat neyleyim saçlarım dolanmış ölmekte olanın parmaklarına başımı kurtarmam kâbil değil! Sen yürümelisin, yeni doğan çocuğun gözlerine bakarak ![]() ![]() ![]() Sen yürümelisin, beni bırakarak ![]() ![]() ![]() Kadın sustu ![]() SARILDILAR Bir kitap düştü yere ![]() ![]() ![]() Kapandı bir pencere ![]() ![]() ![]() AYRILDILAR ![]() ![]() ![]() Nazım HİKMET |
![]() |
![]() |
|