Yağmur Yağıyor Ve Sen Yoksun |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağmur Yağıyor Ve Sen YoksunBana ne kurumuş susuz çeşmeden,Ben yağmuru tesbih yaptım çekerim Ben de bir Yusuf olsaydım, emînim ki; görenler ellerini keserlerdi Demek ki benim rızalığım, onun da benden râzı olmuş olması anlamını hiç taşımıyor-muş demek ki; o artık sandığım yâr-ı vefâdârım değil! Demek ki; ey caaan derken ben, "bir başka lügat tekellüm ettim" ya da etmişim Ve demek oluyor ki; her yağmur yağışında nâgehân yanımda olan can, aslında başka bir gönül yurdunun kurak ovasına kurulmuş bir tahtın hânı imiş Ey serseri şâir bozuntusu! Otur şimdi sen, hâline hiç kimseciklerin bile ağlamayacağını bile bile; "Baştan başa bu cism-i siyahkârım ağlasın Ağ yârim ağlasın bana, hem yârim ağlasın" şeklinde Şeyh Galib'den şiirler savur şu efil rüzgâr önüne Vaktinde âh eylememiş miydim söyle caaan! Bir Hayâli gibi zülfünle perişân olmamış mıydım evvel emirde söyle caaan! Söylesene sînem üzre oturtmadım mı seni nâr-ı sûzânım bilerek ki? Ve caaan; her yağmurlu şarkısında Ayna'ya eşlik etmemiş miydim; "Gittiğin yağmurla gel" diye diye! Yaşanan onca yaman çağdan sonra netmeli- neylemeli bilmem ki şimdi Gerçi "Söyleyemem derdimi hiç kimseye Derman olmasın diye" de Yine de hâl ehli bakıp şu ahvâlime, demez mi gayri; "Bu dert sana az Kendin ettin kendine Yana yana gezzzz! " Bak yine yağmur yağıyor caaan! Ve sen yoksun Ve anlaşıldı gayri gelmezsin yağmurunla birlikte şu kalb-i fakîre Suretin bile gelmez bilirim şimdi! Keşke birkaç zaman daha Hayır hayır! Gelme artık istemeeeeeeem! Evet ben bir bülbülüm ama, değil bir can gül, derdimden habîr Şimdi rûz-ı mahşere bıraktım bu bekleyişlerin âhını yâr! Şimdi dolaştırsın beni yağmurlar altında şu felek diyâr diyâr Ve oturtsun bir sevdâ ovasında kocaman bir kaya başına, yanık bir musammat gazel okutsun o felek caan; " Söylersem bu derdi ben sırrım cihâna fâş olur Sâkin olup oturursam, sığmaz yüreğim baş olur" Olsun de korkma! Çünkü yağmur yağıyor Ve sen yoksun Hatta son kez -kendin gelmesen de - gönder gamzelerini Onunla birlikte söyleyelim bu şarkıyı hadiiiiiiii caaan; "Böyle ayrılık olmaz Böyle sensiz yaşanmaz hani verdiğin sözler Hani" Hani sen hep Kahretsin! Yağmurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! |
|