Tek Kişilik Menü |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tek Kişilik MenüAydınlıktı daha ben geldiğimde buraya Üstümü değiştirip , maske niyetine tazeleyip makyajımı çıktım evden -İnsan kendisiyle bile yalnız kalmak istemiyormuş işte bazen- Alaca karanlık artık Deniz uçsuz bucaksız , gökyüzü sınırsız uzanıyor önümde Etrafta ki ışıkların yakamozu da cabası ! Biraz önce garson geldi yanıma , elinde iki tane menüyle ! Çift mi görüyor acaba -Yalnız mısınız- dedi, sanki incitmekten en çok korkan ses tonuyla Evet dedim -Yalnızım- , Kendimi bile evde bıraktım çıkarken , ne diyorsun sen der gibi bakarak yüzüne Menü elimde Ay tepemde Sen en içerimde Deli gibi açtım oysa , Hayallerime olduğum kadar en az ! Şimdi bir dolu tabak önümde , Bir de bomboş hayallerim iç cebimde ! Yan masadan sesler geliyor kulağıma Gülüyor insanlar , ben tutmaya çalışırken göz pınarlarımda biriken yaşları Gülmekten geçip , kahkahalar atıyorlar sonra Ben de Geçiyorum serdeki yiğitlikten ! Sarılmak isterken ben sana , hafif bir müzik sesi sarıyor ruhumu Tutup da beni saran kollarından , en uzağa fırlatmak istiyorum müziğe eşlik eden sensizliği ! Kaç çok kere yaptım bunu daha önce oysa En ağır taşları bulup da bağladım ayaklarına Olmadı ! En açılamaz denizci düğümleriyle hapsettim Olmadı ! Hiçbir maymuncuğun açamayacağı kelepçelerle hükümlü sandıklara kapattım Olmadı ! Umutsuzluğun umuda atacağı o ilk adımın ilhamı , aynı gök yüzüne bakıyor olmamız şimdi sadece ! Söyle O kadar varsın değil mi hala ! Ben bakıyorum diye kaçırmıyorsun ya gözlerini en acımasız varoluşunla Alıntı |
|