Küskün Begonvil 17 |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Küskün Begonvil 17Küskün Begonvil 17 hikayesi - Hicran akçakaya yazıları Arda nın minik elleri yüzlerine değince Zeynep te Kemal de gözlerini araladılar… Kemal oğluna sarıldı: -Günaydın Aslan parçası Söyle bakalım bugün ne yapmak istiyorsun? Akşam 6 ya kadar sizinleyim, birlikte güzel bir gün geçirelim -Oley… denize gidelim baba -Sen ne dersin Zeynep? Gidelim mi? Zeynep hayranlıkla hem oğlunu hem kocasını izliyordu yattığı yerden…Elini karnına götürdü yavaşça… İçi burkuldu… Bu boşluk daha ne kadar devam edip, içini parçalayacaktı acaba? Toparlanmalıydı Oğlu ve kocası için Zeynep’e ihtiyacı vardı ikisinin de: - Olur gidelim Kemal’cim Şöyle güneşe uzanıp denizi seyretmeyeli çok oldu - Hadi o zaman kalkalım hazırlanalım… kahvaltımızı da orada yaparız… Kısa sürede hazırlandılar Zeynep deniz çantasına havluları, Arda için yedek kıyafetleri, en son okuduğu kitabı, güneş yağlarını yerleştirdi, yarım saate kalmadan evden çıkmışlardı: - Nereye gidelim Zeynep? - Torba’ya gidelim sakin ve huzurlu Kemal arabayı çalıştırdı Siteden çıktılar İlk kavşakta kırmızı ışıkta durduklarında Kemal’in telefonu çaldı: -Efendim Ahmet -…… - Ne diyorsun ne zaman olmuş? Hangi hastane şimdi? Gideriz Ahmet ne demek Dost böyle günde lazım insana arkadaşım Yarım saat sonra sizdeyiz Ordan hep birlikte çıkarız Zeynep soran gözlerle kocasına bakıyordu: -N’olmuş Kemal? -Ahmet’in eşinin babaannesi hastalanmış, gece hastaneye kaldırmışlar -Hadi yaa Sibel nasıl üzülmüştür şimdi Canım benim -Ahmet’in arabası hala tamirhanede Geçen gece küçük bir kaza yapmıştı Senin de Pakize Teyzeyi nasıl sevdiğini biliyor ya istersen siz de gelin hep birlikte gidelim diyor -Tabii gidelim, böyle zor bir günde Sibel’in yanında olmam lazım… ee hadi dönelim hemen eve… Hemen eve dönüp, üzerlerini değiştirdiler ve Ahmet’lerin evine gittiler Sibel çok üzgündü ve bir an önce nenesini görmek istiyordu Hep birlikte Muğla’ya doğru yola çıktılar Sibel sık sık hastaneyi arayıp babası ile konuşuyor nenesinin durumu hakkında bilgi alıyordu İki buçuk saat sonra Yücelen hastanesinin otoparkına arabayı park etmişlerdi bile Sibel, Ahmet, onların 4 aylık bebekleri Can ,Zeynep, Kemal ve Arda… Yanlarında çocuklar olduğu için önce bayanlar çıktı babaannenin yanına… Erkekler çocuklarla birlikte aşağıda kafeteryada beklediler… Sibel nenesini yatakta her bir tarafında kablolarla görünce ağlamaya başladı Yanına yaklaştı: -Babaanneciğim bak ben geldim Yaşlı kadının hiç mecali yoktu ama biricik torunu Sibel’i görünce yüzü aydınlandı: -Yavrımmmm, guzummmm, geldin mi gül kokulum Seni göremeden öleceğim diye ele gorktum ki bidenem… -Bababaannem maşallah iyi gördüm seni… Sen eski topraksın bunu da atlatırsın… Daha çok uzun yıllar bizimle birlikte olacaksın Can’da yanımda ama izin vermiyorlar buraya getirmeme… -Oyyy minik bebem de mi burada… Gel koklayam seni sen gül kokarsın Can kokarsın… DEVAM EDECEK Hicran akçakaya |
|