2 Ay Ömrü Kalan Profesörden Hayat Dersi |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
2 Ay Ömrü Kalan Profesörden Hayat DersiSanal dünyanın mimarlarından kabul edilen Prof Pausch’un, birbuçuk saatlik duygusal vedası, internette 1 milyon kez indirildi Pausch, son dersinde hayattan aldığı dersleri öğrencileriyle paylaşıyor ABD üniversitelerinde zaman zaman öğretim üyeleri “Son dersim olsaydı öğrencilere ne anlatırdım” teması altında öğrencilerle deneyimlerini paylaşır Carnegie Mellon Üniversitesi’nden ölümcül kanser hastası Prof Randy Pausch’un son dersi ise gerçekten “son ders”i oldu Birkaç ay ömür biçilen sanal gerçeklik uzmanı 46 yaşındaki Prof Pausch’un yaşam hikayesinden kesitlerin yer aldığı, öğrencilerine tavsiyelerde bulunduğu konuşması, kısa sürede internet üzerinden dünyaya yayıldı Prof Pausch’un son dersinin konusu, “Çocukluk hayallerinin gerçeğe dönüştürülmesiydi” Küçükken yerçekimsiz ortamda bulunmak, Amerikan Futbol Ligi’nde oynamak, Disney maceralarının içine dalmak, Uzay Yolu’nda Kaptan Kirk olmak gibi hayalleri olduğunu belirten Prof Pausch, bu hayallerinin futbol dışında çoğunu gerçekleştirmiş sayılacağını söyledi En büyüğü beş yaşında üç çocuk sahibi olan öğretim üyesi, öğrencilerine de şu tavsiyede bulundu: “Diğer insanlara karşı sabırlı olun, bir gün sizi şaşırtacak ve etkileyeceklerdir Ve şunu unutmayın, iyi bir hayat sürerseniz, hayalleriniz gerçek olur” Anne babalara da çağrıda bulunan Pausch, “Çocuklarınız bırakın duvarları boyasın, rahat olun Size en büyük vasiyetim bu olacaktır Bırakın Amerika’daki çocuklar duvarları boyasın” dedi Birkaç aylık ömrü kaldığını öğrendikten sonra verdiği son dersle internet üzerinden büyük bir insan kitlesine ulaşan Amerikalı Profesör Randy Pausch 25 Temmuz 2008 cuma günü kanserden hayatını kaybetti Bu konuşmayı izleyin, çünkü bu konuşma çok yakın zamanda öleceğini bilen bir adamın konuşması, bir adam eğer bir kaç ay sonra ölecekse insanların duymasını istediği şeyi değil, sadece kendi inandığı şeyleri söyler |
|