Temmuzda Üşümek |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Temmuzda ÜşümekTemmuzda Üşümek Yazısı - Temmuzda Üşümek Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları Balkonulu mendirek çok kalabalık bugündenizden gelen esinti iliklerime kadar ürpertiyor beniyalnızım,tek başıma üşüyorum Kızlarıyla kol kola dolaşan anneleri,eşleriyle elele dolaşan çiftleri görmek üşütüyor beniÇünkü yalnızımElimi tutacak sıcak bir el,omuzuma sarılacak bir kol ya da sıcacık bir kaç söz ısıtırdı beniFinike'de temmuzda üşünür mü hiç?Üşüyorum,tek başıma yalnızım Denize karşı aldığım her nefes eksik,yarım,yetmiyor banaVar yanımda birileri ama onların varlığı bile üşütüyor beniYarımım bugün diyorum,bundan sonra asla tam olamayacağımı düşünüyorumFinike'de temmuzda üşüyorum,tek başıma yalnızım Sen,olsaydın burada,söyleyeceklerin geliyor aklıma:"bırak senin etrafında dönsün dünya,sen ol dünyanın ekseniSen herşeyden önemlisin!"Eksen olmayı başarsan,dünya ters dönüyor bu kez de Her dönüşünde ben, biraz daha uzağa savuruyorV e ben tek başıma kalıyorum,üşüyorum Kaç temmuz daha üşüyerek geçecek?Hiç gelmeyecek mi ,sıcak yaz günleri? Ben son bahara bile razıykenYalnızım tek başıma ,üşüyorum Bu özlem kahrediyor beni,hiç bitmeyecek biliyorum"Özlemek güzeldir,ama özlüyorsa özlenen"diye okumuştumbir yerdeÖzlüyor mu özlenenler acaba?Sen özlüyor musun ben?Ylanız tek başıma üşüdüğümü biliyor musun? Bu kalbalıkta,bu gürültüde bana seslenen,adımı söyleyen yokYabancı konuşulan bütün dillerSadece uzaklardan bir melodi getiriyor rüzgarDilime takılıveriyor hemenCeren'le aynı anda söylemeye başlıyoruz:"böyle ayrılık olmaz,böyle yalnız kalınmaz, hani verdiğin sözler,hani ellerin nerde? hani huzur bulduğum,deniz gözlerin nerde? hani sen hep benimdin,şimdi nerdesin ,nerde?" Evet,nerdesin?Hani hep benim yanımda olacağını söylemiştin,ama yoksun Nerede sevdiklerim?Nerde beni sevenle,sevdiğini söyleyenler?ben yine yalnızım,tek başıma üşüyorum,Temmuzda Finike'deBir şeyler eksik,bir şeyler yarım yaşamımdaSen olsaydın yanımda beni ısıtacak sözler bulurdun,hemenAcıtırdın içim ama ısıtırdın biliyorumGüldürürdün beni,"canım" derdin,ısınıveriedim birdenTemmuzlar soğuk geçmezdi,Finike'deTek başıma yalnız kalmazdımDuysaydım sesini,"ne haber" ya da "nasılsın"ısınıverirdi her yer üşümezdimAma üşüyorum,tek başımayalnızım Ayşe Sönmez Bulut |
|