Düşlerde Huzur |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşlerde HuzurDüşlerde Huzur Yazısı - Düşlerde Huzur Sıla Paylar - Sıla Paylar Yazıları Bir sabah aniden uykumdan uyanıp henüz güneşin yeni yeni rengini belli etmeye calıstıgı dakikalarda,belki birazda korkuyla gökyüzüne bakıyorumNedensiz,amaçsız bir bakış bu ve korku doluönce sessizce nefesimi ayarlamaya calısıyorum kalbim kuş olup ucacakmıscasına atmakta,insan telaşlanmaya ne kadar gerek olup olmadıgını kendisine sormaktasonra derin bir nefes alıp bakıyorum hiçbirşey olmamıscasına dönen dünyayaAnlıyorum ki o dakikada;Hersey gercekten yolundasonra yarım kalan uykumu tamamlayabilmek için tekrar çalısıyorum uyumayave işte kısa bir zaman sonra; bir ruya dahaFakat bukez önceki gibi değilbeni korkutmuyorkan ter içinde uyanmamı saglayacak kareler yok!bukez beni korkuyla aniden kaldıran ruyama tezatçiçek bahçeleriyle süslenmiş,Mavi ile yeşilin dost oldugu , bahar havasının bollugundaşırıl şırıl akan suyun insana huzur verdiği ,bizi bambaska diyarlara götürüyor apaydınlık bir ruya oluyor içimi kıpır kıpır eden,gönlüme umut veren keşke gerçek olsa diyebileceğim müthiş bir yerYalnız değilim o güzel yerde,Yaşama Sevincim var,ailem var, hatta birkaç tane arkadasım bile varHerne kadar buradan söylediklerimin rüya oldugu anlasılıyorsa da , her türlü güzellik var o diyardaBelki gerçek olmaz ama ; huzurla uyumus olmak da yeter bana ikinci rüyamdan sonra uyanıyorum büyük bir huzurla,içim bol bol dolmuşken maviyle,umutlahemen pencereme kosup kaldırıyorum basımı yukarıya,bakıyorum ; masmavi kıpır kıpır gökyüzüme umudumabiraz heyecanlanıyorum o andayüzümde güller açıyor mutlulugun getirdiği hayata sarılmaylabir an kusku duyuyorum yasadıklarıma,yoksa tümbunlar hâla mı rüya?tabi insan alıskın olmayınca böyle mutluluga şüpheleniyor hafif heyecan birazda korkuylaSonra anlıyorum ki hepsi gerçek,yani uyandıktan sonrasıöyle garip ki sanki tüm bunlar düşlerimin devamı Neyse o sırada durdurmusum zamanı,beni bekliyor sanki günün devamıe diyorum artık susma zamanıŞimdi ne olmalı?kuskusuz ; Huzurun , mutlulugun keyfine varmalıTadını çıkarmalı Sıla Paylar |
|