Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, denen, gözbağı

Aşk Denen Gözbağı

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşk Denen Gözbağı

Aşk Denen Gözbağı Yazısı - Aşk Denen Gözbağı Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları

Dolap beygirinin gözünü bağlarlar Hayvancağız aynı yerde dönüp durduğunu görmesin diye

Görürse dönmekten midesi bulanır Ya da sıkılır, “ne yapıyorum lan ben!” deyip kaçar O zaman da değirmen durur

TDK sözlüğü, “gözbağı” sözcüğünü “illüzyon”un karşılığı olarak öneriyor: “El çabukluğu ve ustalıkla, gerçekte olmayan bir şeyi oluyor gibi gösterme işi

İkinci tanımı da şu: “Aklı ve duyguları yanıltan sebep

Dolap beygirinde ikisi de var: Hem olmayan bir şeyin olduğunu sanıyor hem de çok fena yanılıyor fakir

“Nasıl oluyor da aşkı böyle güzel anlatıyorsunuz?” diyen okura acı acı gülümsüyorum, konferansların birinde

Nereden bilebilir, her sözcüğün arkasında bir yangın olduğunu? Her cümlenin depremlerle test edildiğini?

Anlatabilir miyim hayran hayran bakan gençlere gözbağı tarihini? İllüzyonlar peşinde tükettiğimizi ömrü?

Ne sihirdir, ne keramet Gözbağlarının kralı aşktır Onu iki kişi kurar, kırk kişi yaşarız: Ana, baba, kavim, kardeş

Araya girenler arttıkça gözbağının ömrü kısalır En sağlamı bile o kadarına dayanamaz

Kem gözlerden saklasak da bir gün şak diye çözülüverir “Ne kadınlar sevdim zaten yoktular” ya da “ne adamlar sevdim hepten boştular” hesabı

O zaman, dönmekten midemiz bulanmaya başlar

Kendimizi “ne yapıyorum ben böyle?” diye sorarken buluruz Gayet varoluşçu bir beygirizdir

Biz çözdükçe hayat karşımıza yeni gözbağlarıyla çıkar Çaktırmadan o da kendini güncellemiştir

Vazgeçmeyelim diye yapar Âşık olup aile kuralım, çocuk yapalım, büyütelim Döndürelim hayatın değirmenini

Ama en cevval dolap beygiri bile zamanla yorulur Bu yüzdendir ki, ne zaman bir okur “sizin gibi başarılı bir yazar” diye söze başlasa edemem gülümsemeden

Nereden bilebilirler, sevdikleri her sözcüğün ardında çözülmüş birer gözbağı olduğunu?

Tuna Kiremitçi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com