Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıfta, pilav

Kadayıfta Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıfta Pilav



Kadayıfta Pilav Tarifi - Kadayıfta Pilavın Yapılışı - Kadayıfta Pilav Nasıl Yapılır

Malzemeler:


2 Su Bardağı Pirinç

300 Gram Kadayıf

2 Çorba kaşığı Tereyağı

2 Çorba kaşığı Sıvıyağ

4 Su Bardağı Su

Yarım Çay Kaşığı Yenibahar

Yarım Çay Kaşığı Tarçın

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Bardağı Antep Fıstığı

1 Tatlı kaşığı Toz Şeker

1 Tatlı kaşığı Tuz

2 Adet Ayva

2 Çorba kaşığı Kuş Üzümü

1 Adet Havuç


Yapılışı:


En az yarım saat tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci, erittiğiniz 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık sıvıyağ ile kavurun Pişerken içine tuz, şeker, antep fıstığı ve kuş üzümü katın

Pirinci dinlendirirken içine baharatları, haşlayıp küçük küp şeklinde kestiğiniz ayva ve havucu da katın

2 kaşık tereyağı eritip, kadayıfları iyice birbirine geçirdikten sonra karıştırın

Ufak tart veya pasta kalıbına yarısını döşeyin Pilavı içine boşaltın Kalan kadayıfı üstüne kapatın

180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.