Kadayıfta Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıfta PilavKadayıfta Pilav Tarifi - Kadayıfta Pilavın Yapılışı - Kadayıfta Pilav Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 Su Bardağı Pirinç 300 Gram Kadayıf 2 Çorba kaşığı Tereyağı 2 Çorba kaşığı Sıvıyağ 4 Su Bardağı Su Yarım Çay Kaşığı Yenibahar Yarım Çay Kaşığı Tarçın 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Bardağı Antep Fıstığı 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 1 Tatlı kaşığı Tuz 2 Adet Ayva 2 Çorba kaşığı Kuş Üzümü 1 Adet Havuç Yapılışı: En az yarım saat tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci, erittiğiniz 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık sıvıyağ ile kavurun Pişerken içine tuz, şeker, antep fıstığı ve kuş üzümü katın Pirinci dinlendirirken içine baharatları, haşlayıp küçük küp şeklinde kestiğiniz ayva ve havucu da katın 2 kaşık tereyağı eritip, kadayıfları iyice birbirine geçirdikten sonra karıştırın Ufak tart veya pasta kalıbına yarısını döşeyin Pilavı içine boşaltın Kalan kadayıfı üstüne kapatın 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servise sunun |
|