Zeytinli Fırın Makarna |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Fırın MakarnaZeytinli Fırın Makarna Tarifi - Zeytinli Fırın Makarna Yapılışı - Zeytinli Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Zeytinli Fırın Makarna Malzemeleri 500 gr İri düdük makarna 200 gr iri yeşil zeytin 3-4 diş sarmısak 50 gr ufalanmış tulum peyniri 50 gr rende kaşar peyniri 1 demet dereotu 1 kahve fincanı galeta tozu 4 çorba kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI Tencereye tuzlu su ve bir iki damla zeytinyağı koyup, makarnaları haşlayınız Suyun kaynamasını beklerken dereotunu yıkayıp, ayıklayınız Ayıkladıktan sonra ince ince kıyınız Sarmısakları tuzla havanda dövünüz Yeşil zeytinleri çekirdeklerini tek tek çıkarınız Çıkardıktan sonra bir tavaya koyunuz Üstüne kadar elma sirkesi döküp, kapağını kapatınız Hafif ateşte 10 dakika pişiriniz Kapağı açıp, dereotu ve sarmısağı ilave ediniz Tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika suyunu yarı yarıya çekene kadar pişiriniz Bu ara dişe yapışmayacak kıvamda pişen makarnayı sudan süzerek çıkarınız Tavadaki dereotlu zeytinlerin üzerine döküp, karıştırınız Dört çorba kaşığı zeytinyağını üzerine döküp bütün makarnaları zeytinyağına bulayınız Fırına girebilecek bir kabı hafifçe yağlayınız Galeta tozunu içine döküp, kabın içini bulayınız Makarnaları ufalanmış tulum peyniri ile karıştırarak, fırın kabına dökünüz Üstüne kaşar peyniri rendesini gezdiriniz Fırını 200 derece ısıttıktan sonra kabı fırına sürünüz 10 dakika üstü kızarıncaya kadar pişiriniz |
|