Safranlı İstanbul Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı İstanbul PilavıMalzemeler 2 Bardak pirinc 125 gr margarin 2,5 su bardagi tavuksuyu 2 kahve fincani badem 1 corba kasigi yesil fistik 1 adet haslanmis tavuk gögsü(küp küp dogranmis) 1 cay kasigi safran 25 gr margarin 1 tatlli kasigi tuz 2-3 damla limoon suyu 1 tane kesme seker Tarifi Pirincin nisastasi giderilerek yikanir125 gr margarinde pirincler saydamlasana dek kavrulur(Bu yöntem pilavin kokulu ve bir birine yapismamasini saglar )Safran 2,5 su bardagi sicak tavuk suyunda eritilirSicak tavuk suyu pirince ilave olunurTuz,limon suyu ve kesme seker eklenip pilav pisirilirBir tavada 25 grmargarin eritilir,Badem ile yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulurHaslanip dogranmis tavuk eti eklenip 2 dk tavada cevrilirKavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir |
|