Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyveli, pilav

Meyveli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Pilav



Malzemesi:

2 su bardağı pirinç

2 küçük boy patates

3 orta boy havuç

2 adet elma

1 adet ayva

50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz badem

50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz antepfıstığı

2 iri boy soğan

1 su bardağı ayçiçeği yağı

Yarı kilo yağsız kuşbaşı kuzu eti

Tuz

Karabiber

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı biber salçası

6 su bardağı su


Yapılışı:


* Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın Patatesleri soyun Havuçları kazıyın Elma ve ayvayı kabuklu bırakın Patates, havuç, elma ve ayvayı 2 cm’lik küpler biçiminde doğrayın Bademlerle antepfıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun Soğanları kıyın


* Yağın 2 kaşığını tencerede kızdırın Etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun Soğanları katıp pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürün Salçaları katıp karıştırın Suyu da ekleyerek bir taşım kaynatın

Sayı: 110

Bölüm: Yemek

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.