Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aspurlu, pilav

Aspurlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aspurlu Pilav



Malzemeler:


- 4 adet soğan

- 175 gr kıyma

- 6 yemek kaşığı margarin

- 5 adet havuç

- 2 su bardağı pirinç

- 2 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı aspur

- 4 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:


Soğanı iri iri doğrayıp, kıyma ve yağla birlikte tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin


Havuçları yıkayıp, kazıyın ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın Havuçları kıyma karışımına ekleyip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşatın


Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra karışıma ilave edin ve bir kaç kez çevirin Tuz, aspur ve suyu katıp, karıştırın


Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin ve servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.