Ciğerli Şehriye Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğerli Şehriye PilavıCiğerli Şehriye Pilavı Tarifi - Ciğerli Şehriye Pilavın Yapılışı Malzemeleri 3 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 1 adet sivri yeşil biber 1 adet kırmızı biber 150 gram tavuk ciğer 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı arpa şehriye 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 yemek kaşığı ayçicek yağı 1/4 demet dere otu iki buçuk bardak kaynamış tavuk suyu ( 1 adet tablet ile hazırlanabilir ) Hazırlanışı - 1 adet kuru soğanı, 1 adet kırmızı ve 1 adet yeşil biberi minik küpler halinde ince ince doğrayınız, 150 gram tavuk ciğerini küçük parçalar halinde (kuşbaşı) doğrayınız Orta boy tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı margarin koyup eritiniz, içerisine küp küp doğradığınız soğanları koyup, altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz, daha sonra içerisine ciğerleri ekleyip yüksek ateşte ciğerlerin rengi değişmeye başlayana kadar kavurmaya devam ediniz - Ciğerler kavrulurken ocakta başka bir tava içerisine 4 yemek kaşığı ayçicek yağı koyunuz, tava ısındığında 1 su bardağı şehriyeyi içerisine koyup, altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz - Ciğerler kavrulduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam ediniz Yaklaşık iki dakika sonra salça kavrulup tencerenin dibine tutmaya başladığında biberleri ilave ediniz Daha sonra ciğerlerin içerisine iki buçuk su bardağı kaynamış tavuk suyunu ve önceden kavurduğunuz şehriyeleri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi de ilave edip tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişmeye bırakınız - Piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotlarını atıp karıştırınız, süslemek içinde üzerine bir iki dal dere otu koyarak servis yapınız |
|