Çimdik Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çimdik TatlısıÇimdik Tatlısı - Çimdik Tatlısı Tarifi - Çimdik Tatlısı Hazırlanışı Malzemeler 2 adet yumurta yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı margarin 1 kahve fincanı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt alabildiği kadar un Şerbeti İçin; 4 bardak şeker 2,5 su bardağı su yarım limon suyu Hazırlanışı Hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında hamur yapılır, 10 - 15 dakika dinlendirilir Sonra küçük bezelere ayrılır Mantı açar gibi açılır Küçük küçük karelere kesilir Her kare üçgen olarak katlanır Daha sonra diğer uçları da birbirine yapıştırılır Kızgın yağa atılır Kızaran hamurlar önceden yapılmış, soğutulmuş şerbetin içine atılır Tatlılar ılıyınca üzerine fındık, fıstık, hindistancevizi ile süslenerek ikram edilir |
|