Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmikli, tatlısı, şehzade

İrmikli Şehzade Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Şehzade Tatlısı



irmikli tatlilar - irmikli tatlı tarifleri - irmikli tatlılar






Kullanılacak malzeme:


10 kahve fincanı süt,

5+1/2 kahve fincanı orta incelikte irmik,

5 yumurta,

1+1/2 kahve fincanı tereyağı,

1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

3 bardak toz şekeri,

2+1/2 bardak su,

1 çorba kaşığı limon suyu

Yapımı:


Bir kuşaneye toz şekeriyle suyu ve limon suyunu koyup kabı ateşe oturtmalı Orta ısılı ateşte karıştırarak şekeri erittikten sonra şerbet koyu bir kıvama gelinceye kadar yani on dakika kadar şekerli suyu kaynatmalı Sonra ateşten indirilecek tencere bir kenarda soğumaya bırakılmalı Beri yanda bir başka kuşaneye sütü koymalı ve ateşin üstüne oturtmalı Süt pişip kabarmaya başlayınca tereyağıyle tuzu katmalı ve karıştırmalı Süt kaynamaya başlayınca karıştırmaya ara vermeksizin irmiği elekten akıtarak azar azar serpmeli Sütlü irmik sıkıca bir hamur durumuna gelinceye kadar bunu orta ısılı bir ateşte çabuk çabuk karıştırarak pişirmeli Hamur, kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve sjjtlü irmiği ılımağa bırakmalı Hamur ılıyınca yumurtaları teker teker katarak karışımı iyice yoğurmalı Hamur iyice yoğurulup karışım birbirine, yedirildikten sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparmalı Bu parçalar soğuk suya batırılmış iki avuç arasında yuvarlayıp hafifçe bastırarak yassılaştırma-lı Sonra bu yassılaştırılmış hamurları yağa bulanmış bir fırın tepsisine düzenli bir biçimde yerleştirmeli Hamurların tepsiye yerleştirilmesi bitince tepsiyi kızgın bir fırına sürmeli Fırının ısısını orta dereceye düşürdükten sonra hamurların üstü pembeleşinceye kadar yani yarım saat kadar pişirmeli Tepsidekiler pişince bunu fırından alıp bir kenarda soğutulmuş olan şerbeti gezdirerek irmik hamurlarının üstüne dökmeli

Sonra tepsiyi tekrar fırına sürmeli ve on dakika daha fırında tutmalı Bu sürenin sonunda tepsiyi fırından çekip bir kenarda soğumaya bırakmalı, irmikli şehzade tatlıları soğuyunca bunları üçer, beşer tabaklara almalı Tepside kalan şerbeti de kaşık kaşık bu tatlıların üstüne döktükten sonra istenildiği vakit servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.