Armutlu Çikolatalı İslak Kek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Çikolatalı İslak KekArmutlu Çikolatalı İslak Kek Tarifi - Armutlu Çikolatalı İslak Kek Hazılanması - Armutlu Çikolatalı İslak Kek Malzemeleri Malzemeler: 12-14 kişilik 3 adet armut 3 çorba kaşığı tozşeker 250 gram bitter çikolata 250 gram tereyağı 5 adet yumurta altı buçuk çorba kaşığı pudraşekeri 1 su bardağı kekun 10 çorba kaşığı toz badem çikolatalı kreması için: 1 su bardağından bir parmak fazla krema 150 gram bitter çikolata Hazırlanışı: Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın Çikolatayı benmari usulü eritin Tereyağını ilave edip, karıştırın Ayrı bir yerde yumurta ve pudraşekerini koyu bir kıvam alana dek iyice çırpın Üzerine kekunu ekleyip, toz bademi ilave edin Son olarak tereyağlı çikolatayı ekleyip, karıştırın 23 cm uzunluğundaki baton kalıba moşaltın Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin Fırından alıp, tel ızgarada soğumaya bırakın Çikolatalı kremayı hazırlamak için, kremayı tencereye alın, ısıtın Ocaktan alarak içine parçalanmış çikolatayı ilave edin ve iyice karıştırın Soğuyan keki, enine bölün Birinci katına, pişirdiğiniz armutları ve çikolatalı kremayı koyun İkinci katı üzerine kapatın Üzerine yeniden çikolatalı krema sürüp, servis yapın Afiyet olsun |
|