Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baton, damalı, pasta

Damalı Baton Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Damalı Baton Pasta

Damalı Baton Pasta Tarifi - Damalı Baton Pasta Nasıl Yapılır - Damalı Baton Pasta Malzemeleri

Damalı Baton Pasta

Malzemeler

Kakaolu pandispanya için

2 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı kakao dahil 15 çay bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Sade pandispanya için

2 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

15 çay bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Satranç(Damalı) pasta nasıl yapılır?

Öncelikle kremayı pişirdim

Sade ve kakaolu pandispanyaları ayrı ayrı hazırlayın

Ben biri pişerken diğerini hazırladım Tepsi olarak 28 cmlik teflon dikdörtgen tepsi kullandım

Pişen pandispanyaların kenar kısıpları kesip düzleştirdim Her iki pandispanyayı da uzunlamasına 6 eşit şeritlere böldüm

Bir sade bir beyaz şerit olacak şekilde üç sıra halinde aralarına krema sürerek birleştirdim

Her katın üzerini sütle hafifçe ıslattım

Her kat arasınada krema sürdüm

En son üzerini krem şantiyle kapatıp, benmari usulü eritilmiş çikolatayla pastayı süsledim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com