Kahvaltılık Pankek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Pankekkahvaltı için pankek yapımı - pankek nasıl yapılır - buğday unlu pankekMalzemeler: 135 gr (1 cup) tam buğday unu 1/2 tatlı kaşığı (tsp) kabartma tozu 1/4 tatlı kaşığı (tsp) karbonat 2 yemek kaşığı (tbs) toz şeker 1/4 tatlı kaşığı (tsp) tuz 250 ml (1 cup) kefir (veya buttermilk) 2 adet organik yumurta 1 yemek kaşığı (tbs) fındık yağı Tavayı yağlamak için tereyağı Tarif: Derince bir kabın içinde unu, kabartma tozunu, karbonatı, toz şekeri, tuzu karıştırın Üzerine kefiri, yumurtaları ve fındık yağını ekleyin Çırpma teliyle birkaç kere karıştırın Fazla karıştırmak kıvamını bozar Yapışmaz bir tavayı, orta ateşte iyice kızdırın İçine fındık kadar terayağı ekleyin Yağı tavanın her yerine dağıtın Karışımdan birer yemek kaşığı alın ve tavaya akıtın Tavanın büyüklüğüne göre üç ya da dört adet pankeki aynı anda kızartabilirsiniz Çok fazla sıkışık olmamasına dikkat edin Pişmemiş tarafı iğne deliği boyutlarında, göz göz olduğunda (isterseniz bu aşamada, halka şeklinde dilimlediğiniz bir adet muz dilimini veya taze çay üzümlerini, pankekin üzerine koyabilirsiniz) pankekleri spatulayla çevirin ve diğer tarafı da kahverengi olana kadar pişirin Karışım bitinceye kadar aynı işleme devam edin Hazırladığınız pankekleri, balla, reçelle servis yapın alıntı |
|