Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, milföy, pasta

Elmalı Milföy Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy Pasta



milföy pastası - milföy ile pasta yapımı - milföy pastası nasıl yapılır


Malzemeler


450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)

1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri

100 gr Bademezmesi

600 gr Kremşanti

1 kg Elma

1 Kırmızı Elma

4 Çorba Kaşığı Tozşeker

1 Su Bardağı Elma Suyu

1 Portakal

1 Tarçın Çubuğu

3-4 Çorba Kaşığı Nişasta

2 Paket Vanllya

200 gr Böğürtlen Reçeİi

Nane Yaprakları



Yemeğin Tarifi


Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Milföy yapraklarını ikişerli olarak üst üste yerleştirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare şeklinde açın Açtığınız hamurlardan birinin üzerine pudraşekeri serpin Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın Bademezmesi ile 50 gr krem şantiyi karıştırın Karışımı açtığınız diğer milföy yapraklarının üzerine sürün Hamuru tek tek önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin Hamurlardan soğumadan bir kelepçeli kalıpla yuvarlak daireler çıkarın


Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin Kırmızı elmayı da çekirdeklerini çıkararak dilimleyin Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın Bir tencerede şeker, portakal suyu ve kabuğuyla tarçını kaynatın Kırmızı elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karışımda pişirip çıkarın Diğer elma dilimlerini tencereye alıp 5 dakika pişirin ve nişastayı ilave ederek karıştırın Soğumaya bırakın


Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin Böğürtlen reçelini kalan portakal suyu ile 2 dakika kaynatın


Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün İlk hamura nişastalı elmalı karışımdan ve kremşantinin üçte birini sürün Diğer hamuru üzerine yerleştirip işlemi tekrarlayın Kalan hamuru en üste yerleştirip kremşanti ile kaplayın Kırmızı elma dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Milföy Pasta

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy Pasta



Milföylü Pratik Pasta - Muzlu Milföy PastasıMalzemeler:


10 adet milföy hamuru


3 su bardağı süt


2 yumurta


9 yemek kaşığı tozşeker


2 tepeleme yemek kaşığı nişasta


2 tepeleme yemek kaşığı un


1 paket vanilya


elemek için pudra şekeri


Yapılışı:


Yumurtaları bir tencerede şekerle tel çırpıcıyla çırpın


Un, nişastayı ilave edip pişirin En son vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın


Milföy hamurlarını biraz yumuşayana kadar oda sıcaklığında çözdürün


Ortadan çapraz olarak kesip üçgenler elde edin(İsterseniz düz keserek dikdörtgen şeklindede yapabilirsiniz)


Çatalla hamura kabarmaması için batırıp delikler yapın


Hafif yağlı tepsiye dizip kızarana kadar pişirin


Bir milföy parçasına soğumuş kremadan sürün Sonra tekrar milföy koyup tekrar krema sürün


En son bir milföy parçası daha koyup üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın


Not: Dilerseniz katların arasına muz dilimleri koyabilirsiniz Milföyleri yerleştirdiğiniz tepsinin aynısından üzerine kapatarak pişirerekte tamamen kabarmasını önleyip düz parçalar elde edebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.