Elmalı Milföy Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Milföy Pastamilföy pastası - milföy ile pasta yapımı - milföy pastası nasıl yapılır Malzemeler 450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak) 1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri 100 gr Bademezmesi 600 gr Kremşanti 1 kg Elma 1 Kırmızı Elma 4 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 Su Bardağı Elma Suyu 1 Portakal 1 Tarçın Çubuğu 3-4 Çorba Kaşığı Nişasta 2 Paket Vanllya 200 gr Böğürtlen Reçeİi Nane Yaprakları Yemeğin Tarifi Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Milföy yapraklarını ikişerli olarak üst üste yerleştirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare şeklinde açın Açtığınız hamurlardan birinin üzerine pudraşekeri serpin Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın Bademezmesi ile 50 gr krem şantiyi karıştırın Karışımı açtığınız diğer milföy yapraklarının üzerine sürün Hamuru tek tek önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin Hamurlardan soğumadan bir kelepçeli kalıpla yuvarlak daireler çıkarın Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin Kırmızı elmayı da çekirdeklerini çıkararak dilimleyin Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın Bir tencerede şeker, portakal suyu ve kabuğuyla tarçını kaynatın Kırmızı elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karışımda pişirip çıkarın Diğer elma dilimlerini tencereye alıp 5 dakika pişirin ve nişastayı ilave ederek karıştırın Soğumaya bırakın Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin Böğürtlen reçelini kalan portakal suyu ile 2 dakika kaynatın Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün İlk hamura nişastalı elmalı karışımdan ve kremşantinin üçte birini sürün Diğer hamuru üzerine yerleştirip işlemi tekrarlayın Kalan hamuru en üste yerleştirip kremşanti ile kaplayın Kırmızı elma dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın alıntı |
Elmalı Milföy Pasta |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Milföy PastaMilföylü Pratik Pasta - Muzlu Milföy PastasıMalzemeler: 10 adet milföy hamuru 3 su bardağı süt 2 yumurta 9 yemek kaşığı tozşeker 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 paket vanilya elemek için pudra şekeri Yapılışı: Yumurtaları bir tencerede şekerle tel çırpıcıyla çırpın Un, nişastayı ilave edip pişirin En son vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın Milföy hamurlarını biraz yumuşayana kadar oda sıcaklığında çözdürün Ortadan çapraz olarak kesip üçgenler elde edin(İsterseniz düz keserek dikdörtgen şeklindede yapabilirsiniz) Çatalla hamura kabarmaması için batırıp delikler yapın Hafif yağlı tepsiye dizip kızarana kadar pişirin Bir milföy parçasına soğumuş kremadan sürün Sonra tekrar milföy koyup tekrar krema sürün En son bir milföy parçası daha koyup üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın Not: Dilerseniz katların arasına muz dilimleri koyabilirsiniz Milföyleri yerleştirdiğiniz tepsinin aynısından üzerine kapatarak pişirerekte tamamen kabarmasını önleyip düz parçalar elde edebilirsiniz alıntı |
|