Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, milföy, pastası, püreli

Kestane Püreli Milföy Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püreli Milföy Pastası



Kestane Püreli Milföy Pastası Tarifi - Kestane Püreli Milföy Pastasının Yapılışı - Kestane Püreli Milföy Pastası Nasıl Yapılır
Malzemeler:


250 gr un (10 çorba kaşığı dolusu)

1 kahve kaşığı limon suyu

Açma payı un

1 kahve kaşığı tuz

KESTANE PÜRESİ:

150 gr kestane

1/2 çay bardağı süt

50 gr tozşeker


Yapılışı:


Yaprak hamurunu hazırlayınız

Son turdan sonra hamuru dikdörtgen şeklinde 1 cm kalınlığında aıçınız

Uzunluğuna göre açılan hamuru 3 parçaya kesip, her parçayı merdaneye sarıp, fırın tepsilerine ayrı ayrı koyunuz (Tepside yer olursa 2 tanesini aralıklı olarak da koyabilirsiniz)

Hamurları fazla kabarmaması için çatalın ucuyla bolca deliniz (Çok kabaran milföy piştikten sonra güzel kesilmez, iyi bir milföy pastası olmaz)

Delinen hamurları 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına koyup, 25-30 dakika açık pembe renkte pişiriniz (Çok açık pembe olacak)

Sonra fırından alıp, soğutunuz

Soğuyan bir parçanın üzerine kestane pürasinin üçte birini sürünüz

Diğer parçayı üzerine koyup, buna da kestane pürasi sürüp, üçüncü parçayı da üzerine koyunuz

3 katı üst üste koyduktan sonra pürenin yapışması için biraz bastırınız (3 kat yerine 4-5 kat da yapabilirsiniz)

Kenar kısımlarına da kestane pürasi sürüp, pastayı servis tabağına alıp, bolca üzerine pudraşekeri serpiniz

İstenilen büyüklükte kare veya dikdörtgenlere kesip, soğutunuz

Servis tabağının kenarlarını temizleyip, servis yapınız

KESTANE PÜRESİNİN YAPIMI:

Kestanenin dış kabuklarını soyunuz Soyulan kestaneleri bol suyla ateşe koyup, iç kabukları çıkıncaya kadar haşlayınız Ateşten alıp, iç kabuklarını da soyunuz Sonra tekrar üstünü örtecek kadar suyla ateşe koyup, 1 su bardağı su kalıncaya kadar pişiriniz Sonra şekerini koyup, 1-2 taşım da şekerle kaynatıp, ateşten alınız Varsa püre makinesinden geçiriniz, yoksa çatalla ezerek püre şekline getiriniz Kaynatılmış sıcak sütü ilâve edip, marmelat kıvamına getiriniz Çok suluysa ateşte kaynatarak biraz suyunu çektiriniz Sıcak veya soğuk olarak istediğiniz yerde kullanınız


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.