200 gr margarin oda sıcaklığında, küp küp kesilmiş
100 gr iç badem
2 yemek kaşığı pudra şekeri
hazırlanması: 1 iç badem aslında kavrulmamış bademin kabuksuz hali siz kavrulmamış bademi marketten alıp sıcak su içerisinde kabuklarını soyabilirsiniz kabuksuz halini ise aktarlarda bulabilirsiniz iç bademleri rondoda orta irilikte çekin 2 tüm malzemeleri yoğurun (Yurdem burada not düşüp; "ilk başta un yağı yemeyecekmiş gibi topak topak oluyor ama biraz sabır" demişti ben bir yandan "acaba biraz yağ eklesem mi" diye düşünüp bir yandan da yoğurmaya devam ederken yaklaşık yarım saat sonra yumuşak bir hamur oldu) 3 hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortası daha kalın uçlara doğru incelen ay şekli verin 4 yağlanmamış tepsiye dizip 180 C fırında beyazla pembe arası olana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin 5 ılındıktan sonra pudra şekerine bulayın tavuklu börek:malzemeler:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
3 adet yufka
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
3 yemek kaşığı yoğurt
125 gr margarin (eritilmiş)
bir adet küçük tavuk göğsü, haşlanıp didiklenmiş (döndü haşlanmış yazmıştı ama ben susuz teflon tencerede pişirdim)
karabiber
tuz
pulbiber
kekik
hazırlanması: 1 soğanı pembeleştirmeden kavurun salçayı ekleyin tavuk parçalarını ekleyin karaibber, tuz, pulbiber ve kekik serperek kavurun 2 eritilmiş margarini yumurtaları ve yoğurdu iyice karıştırarak harç hazırlayın 3 3 adet yufkayı üst üste arasına harcı sürerek yapıştırın (en üsttekine harç sürülmüyor) 4 sigara böreği gibi 12 parçaya kesin geniş olan kenarlara tavuklu harçtan koyun, sıkıştırmadan, kalınca sigara böreği gibi sarın 5 hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürerek susam atın 6 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.