100 Tarihi Lokanta |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
100 Tarihi LokantaMerhaba Ben aslen bir tıp doktoru olmama rağmen sektöre ilgim çok fazlaTürkiye'nin en eski lokantalarından 100 tanesinin tarihi hikayesini anlattığım "100 Tarihi Lokanta" adlı kitabım Cinius Yayıncılıktan yayınlandıİşletme sahipleriyle birebir görüşerek hazırladığım kitabımla ilgili katkı ve görüşlerinizi bekliyorum Kitabımda birçok ilginç hikayeye yer verdimÖrneğin: -Bülent Ecevit eşi Rahşan Hanıma hangi lokantada evlenme teklif etti? -Türkiye'nin en eski lokantası -Kebabı metre hesabı ile satan lokanta -100 yıllık masayı kullanan lokanta -Kuru fasulyenin gazını alan lokanta “Bir doktor niye lokantalarla ilgili kitap yazar?” diye bir soru aklınıza gelebilirBana göre çağdaş bir insanın mutlaka bir hobisi olması gerekirÇünkü hobiler insanların sosyal ve ruhsal yönden sağlıklı olmasını sağlarBenim hobim ise lokantalarLokantaya gitmeyi çocukluğumdan beri çok severimTezgahtaki yemekleri,fırındaki pideleri,ızgaraları ilgiyle izlerdimEn çokta garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım Ne iş yapıyor olursa olsun pek çok insanın bir lokanta açma hayali vardırBir kısmı bunu gerçekleştirirBunların bir kısmı başarılı olur bir kısmı da olamazBen hep bunun nedenini merak ederdimBu yüzden,tarihi diye nitelendirebileceğimiz,uzun süredir var olan lokantaları incelemek ve nasıl bu kadar yıl ayakta kaldıklarını öğrenmek istedimKendileriyle yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayelerini kitap haline getirdimUmarım bu kitapta anlattığım hikayeler,dinlerken ve yazarken bana verdiği keyfi okurken de size verirYine umarım ki bu başarılı insanların hikayelerinden biri,lokantacı olmak isteyen birilerine yol gösterici olur Saygılarımla DrOğuz Erkara |
|