Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dayanışmaya, islamın, verdiği, yardımlaşma, önem

İslamın Yardımlaşma ve Dayanışmaya Verdiği Önem

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İslamın Yardımlaşma ve Dayanışmaya Verdiği Önem



İslamın Yardımlaşma ve Dayanışmaya Verdiği Önem

İslamiyet genel anlamda başkalarına el açmayı ve muhtaç olmayı uygun bir davranış olarak görmez Ancak zorunlu nedenlerden dolayı, her toplumda başkalarının yardımına ihtiyaç duyan kişiler bulunur Bu durumda olan kişilerin sayısını en aza indirmek dinimizin sağlamaya çalıştığı bir durumdur Peygamberimiz veren elin alan elden daha üstün olduğunu söylemiştir


Zekat, sadaka, kurban fitre gibi ibadetler Kuranıkerim'de ve Peygamberimizin hadislerinde birçok güzel müjdelerle tavsiye edilmiştir Yüce Allah şöyle buyurur:


"Verdiğiniz her hayır (sadaka) kendiniz içindir Allah rızasını umarak yaptığınız her hayrın karşılığı size eksiksiz olarak verilir" (Bakara 272) (Anlatım: Mevlüt Aydın)


İslam, inananlara her zaman paylaşmayı ve yardımlaşmayı tavsiye eder Zira, her varlıklı Müslüman, Yüce Allah'ın " ve mallarında muhtaç ve mahrumların hakkı vardır" şeklindeki buyruğunu bilmeli ve inanmalıdır İslam’da her Müslüman hem kendisinden, hem ailesinden, hem çevresinden, hem de toplumdan sorumludur Müslüman kişi, bunlara karşı görevlerini tam olarak yerine getirmezse dünyada ve ahirette sorumlu olacaktır

Kaynak:



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.