Fiyonk Tatlı (6 Kişilik) |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fiyonk Tatlı (6 Kişilik)MALZEMELER 1,5 Su Bardağı Su 2 Su Bardağı Un 3 Çorba Kaşığı Margarin 3 Adet Yumurta 1 Tutam Tuz 1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ Şerbeti İçin: 2,5 Su Bardağı Şeker 2,5 Su Bardağı Su 1/4 Limon HAZIRLANIŞI Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalımİçine margarini ekleyelimMargarin eriyene dek kaynatmaya devam edelimMargarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralımSürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalımKaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalımAteşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalımŞerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalımŞerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalımHamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalımŞerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir |
|