Ali Paşa Pilavı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Paşa Pilavı




Malzemeler:
- 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti
- 100 gr tereyağı ya da margarin
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 kg konserve bezelye
- 4 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 2 adet soğan

Hazırlanışı:
Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edinBezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, 5 su bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.